logo

1. Uluslarası Flamenko İstanbul Festivali Keyifle İzleniyor

mh_flamenko_01

1.Uluslarası Flamenko İstanbul Festivali 21-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti.

Flamenko İstanbul Derneği, İstanbul da 2008 yılında, flamenko sanatıyla ilgilenen müzisyenleri, dansçıları ve flamenko tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla kuruldu. Flamenkonun özünde olan yaşandığı andaki hislerin aktarılabilmesi için canlı müzik eşliğinde gitar ve cante dersleri veriyor. Flamenkonun olmazsa olmazları gitar, dans ve şarkı değildir. İçinde ayrıca derin ifadeler taşımaktadır. Bu kültürü sevenleri ile paylaşmak Flamenko İstanbul Derneği’nin asıl hedeflerinin başında geliyor. Bu doğrultuda birçok profesyonel projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Dernek, 21 – 26 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlediği 1. Ulualararası Flamenko İstanbul Festivali’nde onur konuğu olarak dünyaca ünlü flamenko dansçısı Torombo Suarez’i ağırladı. Torombo, kültürler arası birçok projeye yaptığı katkılarla flamenko kültürünü İspanya dışında birçok ülkeye yaymayı görev edinmiş bir sanatçı olarak dikkat çekiyor. Festival açılış gösterisi Beşiktaş BKM’de gerçekleşti.

Flamenko danslarını sunan Önay Devrim, Yasemin Devrim Torun, dernek öğrencileri ve gitar hocası Aliel Murtaza Torun, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenler arasında yer aldı.

Festival kapsamında gerçekleşen en önemli etkinlik ise Cezayir Sokağı Flamenko İstanbul Derneği’nde açılan “Flamenko Ateşi” isimli karma sergiydi. Küratörlüğünü ressam Banu Devrim’in gerçekleştirdiği serginin onur konuğu Ankara Vali Yrd. Süleyman Hurrem Aksoy oldu. 21 sanatçının katıldığı geceye pek çok ressam, sanatsever ve basın mensubu katılımlarıyla destek verdi.

mh_flamenko_02

Alev Demirkesen, Ayla Akyol, Ayçe Gengüç, Banu Devrim, Berna Yıldırım, Bensen Ünlüoğlı, Cahide Topaloğlu, Demet Aytuna, Esma Özparpucu, Gülümser Ataman, Günseli Yetkin, Macide Ergene, Meltem Aktaş, Mualla Coşkun, Nihal Güres, Nebiye Azak, Nur Ulubil, Pınar Çimen, Sabahat Bayar, Seçkin Çakır, Şehnaz Aykaç sergi sanatçıları arasında yer aldılar.

Ayrıca Festival boyunca dünyaca ünlü Torombu Suarez’in workshopları olacak ve dans eğitmenleri Önay Devrim ve Yasemin Devrim Torun, gitar hocası Aliel Torun ücretsiz workshoplar ile insanları Flamenko kültürü ile tanıştıracaklar.

Daha sonraki günlerde Ilgaz Benekay’ın Flamenko konulu söyleşileri, Dilek Arman’ın ses teknikleri etkinliği yer alacak. Akatlar Kültür Merkezi’nde ise Mirenesis Gösteri Grubu sahne alacak.

Festival, 26.Şubat günü Fiesta ile son bulacak.

Bilgi için:  flamencoistanbul.com

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
4648 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?