logo

12. Contemporary Istanbul Sanatseverlerle Buluşuyor

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli

Contemporary Istanbul (CI) 12. yılında çağdaş sanatın en iyi örneklerini İstanbul’da bir araya getirmeye devam ediyor. 14 –17 Eylül 2017 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılan 42’si yabancı, toplam 73 galeri ile yaklaşık 1.500 sanat eseri sanatseverler ile buluşacak.

12. edisyonunda CI Akbank desteği ve Ferko ile Yıldız Holding Ortak Sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, fuarın 12. yılı hakkında “Contemporary Istanbul’un 12. yılını kutlarken, zorlu fakat bizi olduğumuzdan da daha güçlü kılan ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir yılı geride bıraktık. Mutluyuz çünkü böyle bir yılda sanatın önemi, iyileştirici ve birleştirici gücü bir kez daha kendini gösterdi. 12. Contemporary Istanbul’u bu fikir ve inanışla hayata geçirdik. Tüm dünyamızı saran karmaşaya fuarın bir cevap olmasını istedik. Bu düşünceyle, fuarımızı bu yıl 3 ana unsuru hedefleyerek geliştirdik; içerik, estetik görünüm ve hizmetler. İçeriği yeni katılan galeriler, Plugin Yeni Medya Bölümü ve CI Dialogues’un yepyeni konuşmacıları ile zenginleştirdik. Fuarın mimari konsept tasarımını dünya çapında başarılı projelere imza atmış, ödüllü mimarlık firması Tabanlıoğlu Mimarlık ile fuarın iç mekanını açık alanla bütünleştirecek şekilde yeni bir estetik anlayışı ile kurguladık. Bunlara ek olarak fuar sırasında sunduğumuz hizmetleri, zengin bir VIP Programından, yeni eklediğimiz yeme-içme bölümü ve BMW transfer olanağına dek geliştirdik” dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulanan fuarın dikkat çekici mimari konsept tasarımı, -özellikle açık havada yer alan-kamusal alanlara yapılan vurguyla, bir kent parkı çeşitlemesi olarak özgün bir anlayışla gerçekleştiriliyor. Bu yıl birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak gerçekleşecek çağdaş sanat fuarının dikkat çeken yenilikleri arasında fuarın mimari konsept tasarımından hareketle ortaya çıkan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün desteği ile birlikle İstanbul’da bir park alanında ilk defa gerçekleşecek olan çağdaş heykel sergisi de yer alıyor. Beşinci Element heykel sergisinin küratörlüğünü Prof. Hasan Bülent Kahraman üstleniyor.

CI’ın geleceği kucaklayan bir uzantısını oluşturan Plugin yeni medya bölümü ise “Natura Nova” başlıklı özel bir sergi ile karşımıza çıkacak.

Fuarın ilgi ile takip edilen tartışma ve konuşma serisi CI Dialogues; bu sene 14 Eylül Perşembe ve 15 Eylül Cuma günleri “Hareket” konusunu sanatsal bakış açısıyla ele alacak.

Her sene daha da zenginleşen içeriği ile kendini diğer fuarlardan ayıran ve Akbank’ın desteği ile gerçekleştirilen fuar kapsamında, Akbank Sanat bu sene yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ı ağırlıyor. CI Ortak Sponsoru Ferko, Ferko Signature için Refik Anadol’un özel olarak tasarladığı data painting eseri Wind of İstanbul’da öne çıkanlar arasında. Mutluluğun yolunun sanattan da geçtiğine inanan CI Ortak Sponsoru Yıldız Holding, bu yıl da Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri CI sırasında ilk kez bir araya getiren Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler geçen yıl fuar alanında 1.500 m2’yi aşan bir alanda sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Collectors’ Stories sergisinin başarısı ile beraber 2017 yılında Collectors’ Stories Kitabı, Barbaros Reserve Bodrum Projesi’nin desteğiyle hayata geçiyor. Kitabın ön lansmanı Ağustos ayında Barbaros Reserve Bodrum’da düzenlenen bir yaz etkinliği ile kutlanmıştı. Kitabın lansmanı ise fuar sırasında gerçekleşecek.

Akbank, ekonomik büyümeyi desteklemenin yanı sıra, toplumun kültür ve sanat alanında da gelişimini öncelikli sorumlulukları olarak sahipleniyor. Sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu bağlamda, özgür ve özgün fikirlerin her alandaki gelişime ilham vereceğine inanan Akbank, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’a 2007 yılından bu yana desteğini sürdürüyor.

25 yılı aşkın süredir modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretim misyonu ile yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği projeleriyle gayrimenkul sektörüne değer katan Ferko, 2015 yılından bu yana Contemporary Istanbul’u ortak sponsor olarak desteklemeye devam ediyor. Projelerini sanatla kesiştirmeye özen gösteren Ferko, bu özenini eşsiz mimarisi ile dikkat çeken dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature’da da gösteriyor. Ferko Signature koleksiyonundaki değerli eserlerin yer alacağı Ferko Sanat’a ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, özellikle genç sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri bir alan da yaratıyor.

Klasik ve çağdaş sanat alanında pek çok projeye destek olan Yıldız Holding bu yıl da etkinliğin ortak sponsoru oldu. Şu ana kadar 16 Bin’i aşkın çocuğun sanatla ilk buluşmalarına vesile olan Yıldız Holding sanata olan desteğini devam ettiriyor.

CI, Türk Hava Yolları’nı yedinci kere resmi taşıyıcı sponsoru olarak duyurmaktan mutluluk duyuyor. Contemporary Istanbul’un 12’inci senesinde Türk Hava Yolları CI VIP konukları ve katılımcı galerileri için özel fiyatlar sunuyor.

Borusan Otomotiv, Türkiye Distribütörü olduğu BMW markası ile 2017 yılında ilk kez CI’ın Co-Sponsorluğunu üstleniyor. CI’ın 12. yaşını kutladığı bu sene Borusan Otomotiv’in Türkiye Distribütörü olduğu BMW, Güney Afrikalı sanatçı Ester Mahlangu’nun eseri olan 12. BMW Art Car’ı fuarda sergileyecek.

Estetik tasarımı, ürünlerinde etkileyici yenilikler ile birleştiren Siemens Ev Aletleri, mimari tasarım ve metropoliten yaşama olan bağlılığını, yaratıcı ve vizyoner buluşları ile tamamlayarak modern ev aletlerinin geleceğine yön veriyor. Bunu yaparken hayatın içindeki anları da zenginleştirerek bugünün ve yarının ev yaşamını yaratıyor. Bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerini sergilemeye adanmış Plugin bölümünün sponsorluğunu üstelenen Siemens Ev Aletleri, Contemporary Istanbul’un ziyaretçilerini tıpkı marka özünde olduğu gibi “heyecan verici olasılıklar”ın dünyasını deneyimlemelerini sağlayacak bir etkileyici bir gezintiye çıkarıyor.

CI, 12. edisyonunda yeni çözüm ortağı olarak Asya International Movers ile de işbirliği yapıyor.

Biletler mobilet.com’da.

Contemporary Istanbul ile ilgili gelişmeler ve etkinlik takvimi için: www.contemporaryistanbul.com

Etiketler: » » » » » » »
Share
2961 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?