logo

16. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

NG Afyon, Kültür Bakanlığı ve Afyon Belediyesi’nin katkıları ile 2 – 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Prag – Afyon müzikal dostluğunu mümkün kılan, günümüzün en önemli sanatçıları arasında gösterilen Piyano – Keman İkilisi: Ivan Siller & David Danel’in konseri ile keyif dolu bir açılış yaptı.

Müzikseverler Nadir Ede’nin “Yüz Yıl Önce, Yüz Yıl Sonra İstanbul” fotoğraf sergisi kokteylinde de sanat dolu dakikalar geçirdi.

16’ıncısı düzenlenen festivale yerli ve yabancı 27 sanatçı katılıyor. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan 8 sanatçı ve 19 Türk sanatçının yer aldığı festivalde ayrıca Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk gibi değerli sanatçılar, Afyonlu çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecek.

NG Afyon, bu anlamda dopdolu bir programla müzikseverleri karşılarken, şehrin kültür-sanat yaşamına da ışık tutuyor. Kültürlerarası etkileşime imza atan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, aynı zamanda bölgenin yurtdışında tanınmasına da katkı sağlıyor.

Başkadem, yine Afyon’da 20 Mayıs’da gerçekleşecek Caz Festivali ile beraber bu seneye kadar toplam 33 festival ile 6000 konuk sanatçı 380 konser ve 350.000 çocuğa ulaştı.

Prag ve Afyonkarahisar Dostluğunun 12’inci Yılı

Müzik Festivali’nin bu yılki önemli özelliklerinden biri de Prag – Afyonkarahisar Dostluğu’nun 12’inci yılına dikkat çekmesi. Festival kapsamında Prag’ın önemli müzisyenlerinden; Anna Nesverova, David Danel, Ivan Siller ve Dudlajda Fagotiky grubu performanslarıyla müzik ziyafeti yaşatacak.

Müziğinde Rus melankolisi, Alman detaycılığı ve Fransızların özgür ruhunu hissettiren piyanist Swetlana Meerman’ın resitalinin yanı sıra Prag Modern ve Çek Öğrenci Filarmoni Orkestraları gibi önde gelen Çek orkestralarında yer alan Anna Nesverova’nın muhteşem flüt ve piyano resitali NG Afyon’un lobi salonunda gerçekleşecek.

Klasik Türk Musikisinin 10. yüzyıldan 20. yüzyılına uzanan beste ve makam zenginliğinden seçkin örnekler sunacak olan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi – Türk Müziği Oda Orkestrası’da NG Afyon’un festival misafirleri arasında yerini alacak. Dünya’nın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlayan Ludus Ensemble Quartet ise festivalin son günlerinde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Mission Impossible”dan Afyon’a Uzanan Yolculuk

Prag – Afyonkarahisar Dostluğu’nun onikinci yılı şerefine sahneye çıkacak “En İyi Çek Fagot Topluluğu” olarak adlandırılan ve Prag’lı dört genç fagot sanatçısından oluşan Dudlajda Fagotiky grubu Tom Cruise’un başrol oyuncusu olduğu “Mission Impossible 5” filminin de müziklerini icra etmeleriyle tanınıyor. “Doğada Güzellik Gizli” konseriyle festivale heyecan getirecek olan grup sayesinde kültürler arası diyalogda önemli bir aşama kaydedilecek.

Afyonlu Çocuklar Klasik Müzikle Güne Başlayacak

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonlu çocukları da unutmuyor. Festival programında çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla köy ve ilçe okullarda söyleşi ve konserler düzenleniyor.

Küçük yaştan itibaren Afyonlu öğrencilerin entelektüel birikimini şekillendirmeyi hedefleyen organizasyonda Slovak fago sanatçısı Denisa Benovská, besteci, kaligraf ve öğretim üyesi Hasan Uçarsu, sanat ve galeri yönetmeni Kerimcan Güleryüz gibi farklı sanat dallarında başarılı isimler okulları renklendiriyor.

Etiketler:
Share
1954 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?