logo

17 Ülke SEA-ME-WE 5 Projesi İle Denizaltından Birbirine Bağlandı

Türk Telekom iştiraklerinden Türk Telekom International’ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı dünyanın yüksek kapasiteli denizaltı veri hattı konsorsiyumlarından SEA-ME-WE 5 projesi tamamlandı. Projenin lansman toplantısı 21 Şubat 2017 tarihinde Türk Telekom ve Türk Telekom International’ın ev sahipliğinde, konsorsiyum üyesi 19 operatörün üst düzey yöneticilerinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türk Telekom International’ın Marmaris’te inşa ettiği istasyonun da dâhil olduğu bu dev proje ile 17 ülke, fiber hat ile denizaltından birbirine bağlandı. Batı Avrupa’dan Orta Doğu ve Güney Doğu Asya’ya uzanan ilk fiber denizaltı bağlantısı olmasının yanı sıra en kaliteli ses ve veri trafiğinde en az gecikme oranı ile dikkat çeken SEA-ME-WE 5, toplam 20 bin kilometrelik hat uzunluğuna sahip.

Global Carrier Awards 2016’da “Yılın Projesi” ödülüne layık görülen SEA-ME-WE 5’ın tamamlanması ile birlikte Türkiye; hızla artan veri ihtiyacını 24Tbps başlangıç kapasitesi ile karşılayabilecek bir alt yapıya sahip oldu.

Türk Telekom International Türkiye için veri köprüsü kurdu

Projenin tamamlanmasıyla Türkiye’yi bölgede bir dijital üs haline getirmek üzere önemli bir adım daha attıklarını dile getiren Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet C. Toros Türk Telekom’un iştiraki olarak, Grubumuzun Türkiye’nin kıtalararası bir veri köprüsü olma konumunu güçlendirme stratejisi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor; yurt içinde ve yurtdışında yaptığımız yatırımlarla altyapımızı sürekli güçlendiriyoruz. Bu amaca hizmet eden faaliyetlerimiz içinde yer alan SEA-ME-WE 5’e 2015 yılında üye olduk. Konsorsiyumda ülkemizi temsil eden tek şirket olarak, geçtiğimiz yıl Marmaris İstasyonunu inşa ettik ve Türkiye’yi 17 ülkeyi birbirine bağlayan 20 bin km uzunluğundaki fiber ağa entegre ettik. Başarı ile tamamlanan bu proje vesilesi ile Türkiye’yi bölgesel bir dijital üs haline getirmek üzere önemli bir adım daha atmış ve ülkemize ekonomik açıdan da yeni fırsatlar yaratmış olmaktan gururluyuz” dedi.

Hedef: Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapmak

Türk Telekom’un uluslararası toptan ses ve veri altyapı satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu şirketi olarak bir diğer hedeflerinin de Türk Telekom’un vizyonuna hizmet ederek Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapmak olduğunu söyleyen Toros “Türkiye’nin dünya ile dijital iletişimini de güçlendiren SEA-ME-WE 5 ile hızla artan veri ihtiyacını en yüksek seviyeden karşılayabilecek altyapı da inşa edilmiş oldu. Böylelikle müşterilerimizin yüksek kapasiteli veri iletişimi ve altyapı ihtiyaçlarına en iyi çözümleri sunacağız. Dünya teknoloji sektörü adına da önemli olan bu projenin bir parçası olmaktan ve projenin zamanında tamamlanmasına katkıda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, yapılan değerlendirme sonucu, bu projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen etkinliğe İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan, projeye dahil olan şirket ve ülke temsilcilerini ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

SEA-ME-WE 5 Yönetim Komitesi Başkanı Linette Lee: “SEA-ME-WE 5, Telekomünikasyon sektöründe bir kilometre taşı”

SEA-ME-WE 5 Yönetim Komitesi Başkanı Linette LeeSEA-ME-WE 5 projesinin tamamlanmış olmasından ve bu kutlamayı İstanbul’da yapmaktan çok memnunuz. 17 ayrı ülkeye mensup konsorsiyum üyelerinin ortak çabaları sayesinde bu devasa altyapı projesini, büyük bir başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Telekomünikasyon sektöründe bir kilometre taşı oluşturan SEA-ME-WE 5 daha fazla ticaret ve ekonomik büyüme için fırsat yaratacak; ülkeler ve farklı kültürler arasındaki bağları güçlendirecek. SEA-ME-WE 5 projesi, modern teknolojisiyle Asya’dan Batı Avrupa’ya uzanan rota üzerinde eşsiz bir iletişim kalitesi sunacak” dedi.

SEA-ME-WE 5: 24 Tbps ile dünyanın en yüksek kapasiteli fiber kablo sistemlerinden biri

Türkiye’nin dünya ile dijital iletişimini denizaltından sağlayan SEA-ME-WE 5, 24Tbps başlangıç kapasitesi ile geleceğin genişbant yoğunluklu uygulamaları, yüksek ebatta kurumsal veri alışverişi, internet TV ve online oyun servisleri için her geçen gün artan ihtiyacı karşılayacak niteliklere sahip.

Batı Avrupa – Doğu Asya hattında kurulan ilk fiber denizaltı bağlantısı olan projenin teknolojik donanımı, en kaliteli ses ve veri trafiğini en az gecikme oranı ile sağlayabiliyor.

SEA-ME-WE 5 denizaltı fiber kablo sistemi, sahip olduğu üstün teknoloji ve projenin yönetimi Kasım 2016’da Paris’te düzenlenen Global Carrier Awards 2016’da “Yılın Projesi” ödülüne layık görülmüştü.

17 ülkeyi birleştiren SEA-ME-WE 5’te 18 farklı ülkeden 19 operatör yer alıyor

Projede Türkiye’den Türk Telekom International’ın (TTI) yanı sıra, Bangladesh Submarine Cable Company Limited (BSCCL), China Mobile International (CMI), China Telecom Global (CTG), China United Network Communications Group Company Limited (CU), Djibouti Telecom (DT), Emirates Integrated Telecommunications Company (du), Myanmar Post and Telecom (MPT), Ooredoo, Orange, PT Telekomunikasi Indonesia International (Telin), Saudi Telecom Company (STC), Singapore Telecommunications Ltd (Singtel), Sparkle, Sri Lanka Telecom PLC (SLT), Telecom Egypt (TE), Telekom Malaysia Berhad (TM), TeleYemen ve Trans World Associates (Pvt) Limited Pakistan (TWA) şirketleri yer alıyor.

www.turktelekomint.com

Etiketler: » » »
Share
2267 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?