logo

19. Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması Sonuçlandı

mh_vodafone_freezone_yarisma

Vodafone Türkiye’nin “Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa” sloganıyla hayata geçirdiği gençlik markası Vodafone FreeZone’un sponsorluğunda ve Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması 29 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen büyük finalle sonuçlandı.

Jüri tarafından değerlendirilen 38 okul arasından seçilerek başarılı gençlerin finale kaldığı yarışmada İcra kategorisinin birincisi Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi oldu. Yedisi yurtdışından olmak üzere 38 lisenin finale kaldığı yarışmanın jürisinde Teoman, Özkan Uğur, Harun Tekin, Tarkan Gözübüyük, Turhan Yükseler gibi usta isimler yer alırken, gençlerin idolü usta isimler de Volkswagen Arena’daki büyük finalde onlara destek verdi. Yüksek Sadakat, Manga, Kargo, Mor ve Ötesi, Moğollar gibi bilinen grupların üyeleri ile Koray Candemir, Soner Sarıkabadayı, Bedük, Pamela ve Edis gibi ünlü müzisyenler liseli gençlerin canlı performanslarını büyük bir ilgiyle takip etti.

Finalde toplam 64.500 TL tutarındaki para ödüllerinin sunulduğu yarışmada, icra dalında birinci olan Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, tam donanımlı bir müzik stüdyosunun da sahibi oldu. Yarışmanın eğitim sponsoru olan İstanbul Bilgi Üniversitesi ise üstün başarı gösteren iki öğrenciye karşılıksız eğitim bursu sağladı. Ayrıca, yarışma kapsamında ilk kez 2010 yılında verilen ve bu yıl altıncısı sunulan ‘Yılın Müzisyen İş Adamı Ödülü’nü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Yıldız Holding CMO’su Ahad Afridi’ye takdim etti. Bu yıl üçüncü kez sunulan “Umut Vaat Eden Genç Yetenek” ödülünü ise şarkıcı Türkan Kürşad kazandı.

Toplam 64.500 TL tutarındaki para ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl Ankara, İzmir ve İstanbul’da yapılan elemeler sonrası Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Rize, Sakarya ve Zonguldak olmak üzere toplam 17 ilden 38 lise finale kalmaya hak kazandı. Yarışmada Sahne Performansı dalında birinciliği Giresun Güzel Sanatlar Lisesi kazandı. En İyi Kız Solist ödülünü Özel Değişim Anadolu Lisesi’nden Arya İkis, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un, En İyi Erkek Solist Ödülü’nü ise İstek Bilge Kağan Anadolu Lisesi’nden Onur Ata Çeliker, Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal’ın elinden aldı.

İcra dalında birinci olan Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, 10.000 TL para ödülünün yanında Vodafone’un desteğiyle okuluna tam donanımlı bir müzik stüdyosu da kazandırdı. İcra dalında ikinci olan Terakki Vakfı Özel Terakki Lisesi 7500 TL ve üçüncü olan Galatasaray Lisesi ile Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi de 5000 TL para ödülü kazandı. Orkestra ve sahne performansı olmak üzere iki kategoride ilk üçe giren her bir gruptan; birinciye 6.000TL, ikinciye 4.000TL ve üçüncüye 2.000TL para ödülü verildi. Ayrıca, kız solist, erkek solist ve enstrüman olmak üzere 3 kategoride ilk üçe giren her bir yarışmacıdan; birinciye 3.000TL, ikinciye 2.000TL ve üçüncüye 1.000TL para ödülleri takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da oluşturuldu. Yarışmada üstün başarı gösteren Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi öğrencisi Bayramcan Boy ve Galatasaray Lisesi öğrencisi Barış Alp Dönmez, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazandılar.

Yarışmanın kazananlar listesi

İcra

  1. Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi
  2. Terakki Vakfı Özel Terakki Lisesi
  3. Galatasaray Lisesi ve Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi

Kız Solist

  1. Özel Değişim Anadolu Lisesi – Arya İkis
  2. Diyarbakır İMKB Fen Lisesi – İrem Turhan
  3. Balçova Anadolu Lisesi ve Özel Hatay Koleji – Dila Bahar

Erkek Solist

  1. İstek Bilge Kağan Anadolu Lisesi – Onur Ata Çeliker
  2. Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi – Burhan Çakılı
  3. İzmir Büyükçiğili Özel Türk Anadolu Lisesi – Berke Aydın ve Amasya Güzel Sanatlar Lisesi – Onur Enis Bolat

Enstrüman

  1. Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi – Ata Kuris (Bas Gitar)
  2. Özel İzmir Amerikan Koleji – Ege Akyıldağ (Elektro Gitar)
  3. Tarsus Amerikan Koleji – Defne Talya Boyar

Orkestra

  1. Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi
  2. Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi
  3. Özel Saint Benoit Fransız Lisesi

Sahne Performansı

  1. Giresun Güzel Sanatlar Lisesi
  2. Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi
  3. Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü

  1. Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi – Bayramcan Boy
  2. Galatasaray Lisesi – Barış Alp Dönmez

Gençlik Dergileri Özel Ödülü

  1. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi
  2. Kuzeykent Anadolu Lisesi
  3. Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi – Berna Karagözoğlu

Basın Özel Ödülü

Diyarbakır İMKB Fen Lisesi

Yarışma Jüri Özel Ödülü

Malta

En İyi Sahne Performansı

İzlanda – Menntaskolinn Vio Hamrahlio Hamrahlid Koleji

Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye VodafoneFreezone.com adresinden ulaşılabiliyor.

Etiketler: » » »
Share
4284 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?