logo

“2. Dijital Perakende Konferansı” Sektör Yöneticilerini Buluşturdu

mh_idc_perakende_konferansi_nevin_cizmeciogullari

IDC Türkiye’nin Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları

9 Kasım 2016 tarihinde Wyndham Grand Levent Hotel’de düzenlenen “Dijital Perakende Konferansı”, sektörün öncü profesyonellerini bir araya getirdi. International Data Corporation (IDC)’nin ev sahipliği yaptığı konferansa yaklaşık 400 üst düzey yöneticinin yoğun katılımı oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen perakende etkinliğinde, dijital dönüşüm süreçleri ile bu sürecin tüketiciyi nasıl etkilediği konuları tartışılıp deneyim ve başarı öykülerinin aktarıldığı bir platform oluşturuldu.

Ülkede dokuzuncu yılını kutlayan IDC Türkiye’nin Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları, sektörel konferans serilerini organize ederken, perakendenin önemli kuruluşlarını tedarikçi bağımsız bir ortamda buluşturmak istediklerini, vizyon ve deneyimlerin paylaşılmasına imkan tanımanın yanı sıra; ihtiyaç ve problemlerin de tartışıldığı bir platform yaratmak olduğunu belirtti. “Bugünün ajandasına baktığımızda sektörün çok değerli üst düzey yöneticilerin konferansa katılımıyla bu hedefimize başarıyla ulaştığımızı görüyoruz” diyen Çizmecioğulları, sektörü üniversite ve teknokentlerle de buluşturup, önemli konuların uzmanlarla tartışılmasını sağladıklarını söyledi.

IDC Retail Insights Araştırma Direktör Yardımcısı Andrea Sangalli, perakendenin içinde bulunduğu dijital dönüşümün sürekli bir süreç olduğunu ve önümüzdeki üç yıl içinde bu alandaki yatırımların üçe katlanacağını beklediklerini belirterek “Fiziksel ve dijital dünya artık ayrı düşünülemez hale geldiği gibi, birbirine rakip de oluyor. Dijital dünya çoklu kanal stratejilerinin tüm oyuncularını etkiliyor. Özellikle mağaza, e-ticaret ve mobil ortamlardaki müşteri deneyimleri yeni dijital ekonomi gerçeğini yönlendiren önemli bir değişim süreci içerisinde” dedi.

Konferansta ‘Değişen Perakendenin Yeni Yüzü’, ‘Dijital Dönüşümün Müşteri Deneyimine Etkisi’ ve ‘Perakendenin Geleceği’ gibi birçok sektörel konu, çeşitli sunum ve paneller izleyiciyle buluşarak dijital dönüşümün başarılı bir şekilde uygulamaya geçirmenin yolları deneyimlendi.

Migros, CarrefourSA, LC Waikiki, TeknoSA, Mudo, Hepsiburada, Eczacıbaşı, Aydınlı Grup, Vestel, Unilever, Koçtaş, Tadım ve Metro C&C gibi sektörün önde gelen kurumlarının CIO, CTO, BT direktör ve müdürlerinin katıldığı etkinliğe, perakende dünyasının CMO, CDO ve COO’larıyla e-ticaret, satış ve pazarlama bölümlerinin üst düzey yöneticileri de katıldı.

Kapanışta gerçekleşen IDC Teknoloji Ödülleri töreninde sektörün değerli projelerine ödülleri dağıtıldı. Toplam altı kategoride ödül sahibi olan projeler ise şöyle:

Büyük Veri ve Analitiği” Kategorisi

Birincilik: “Mudo Insight” projesiyle MUDO

İkincilik: “Tam Bana Göre” projesiyle MİGROS

Üçüncülük: “Algida Kabin Takip: Beacon” projesiyle UNILEVER

Müşteri Deneyimi” Kategorisi

Birincilik: “Bağlantılı Mağaza” projesiyle TEKNOSA

İkincilik: “Asistanım” projesiyle BEYMEN

Üçüncülük: “Türkiye’nin En Yaygın Çoklu Kanal Deneyimi” projesiyle DEFACTO

Dijital Kanallar” Kategorisi

Birincilik: “Dijital Franchise” projesiyle BIGGSHOPP

İkincilik: “Trak” projesiyle KİĞILI

Üçüncülük: “7/24: Catwalk” projesiyle Faik Sönmez

Çoklu Kanal Çözümü” Kategorisi

Birincilik: “Yapay Zeka Tabanlı Talep Tahmin Yönetimi” projesiyle GREYDER

İkincilik: “Offline ve Online Mağaza Verilerinin Wifi360 ile Konuşturulması” projesiyle EBEBEK Üçüncülük: “Tek Tıkla Pizza Takibi” projesiyle DOMINOS PIZZA

Teknoloji Hizmet Sunumu” Kategorisi

Birincilik: “Hopi” projesiyle HOPİ

İkincilik: “Perakende Planlama Yönetim Konsolu” projesiyle Aydınlı Grup

Üçüncülük: “Potansiyel Müşteri Yönetim Sistemi” projesiyle Mercedes Benz Türk

2016 Yılın En İyi Perakende CIO’su”

Önder Kaplancık: CIO, CARREFOURSA

Etiketler: » » »
Share
2160 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?