logo

2015’in En İyi İşyerleri Belli Oldu

mh_en_iyi_isyerleri_odul_toreni2015

Aon Hewitt,  2015’in En İyi İşyerleri’ni belirledi. 2015 yılında 110 şirketin 90 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçları “Aon Best Employers” ödül töreninde açıklandı. Törende, 8 şirket Türkiye’nin “En İyi İşyeri Ödülü”nü alarak best employers unvanını kazanırken, 8 şirket de “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü”nü aldı.

Türkiye’nin En İyi 8 İşyeri

Aon Hewitt’in bağımsız çalışan görüşlerine dayanan araştırmasında Çalışan Bağlılığı, Liderlik, Performans Kültürü ile İşveren Markası alanlarındaki endeks skorlarının öne çıktığı Türkiye’nin “En İyi İşyerleri” araştırmasında bu yıl

– Assan Gayrimenkul,

– Creditwest Faktoring,

– Enerjisa Dağıtım,

– Enerjisa Satış,

– Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus,

– Novartis,

– Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ),

– Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış (YEPAŞ)

şirketleri “En İyi İşyeri Ödülü”nü aldılar.

Başarı Ödülleri De Verildi

“En İyi İşyerleri Ödülü”nün yanı sıra çalışan bağlılığı konusunda istikrarlı gelişim gösteren ya da son yıllarda önemli bir atılım yaparak iş unsurlarını etkileyen “Liderlik”, “Performans Kültürü” ve “İşveren Markası” endekslerinde Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösteren 8 şirket ise Aon Hewitt’ten “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü” aldı.

– Ak Yatırım,

– Anadolu Endüstri Holding A.Ş.,

– Eczacıbaşı İlaç Pazarlama,

– Eczacıbaşı Holding A.Ş.,

– Finansbank,

– Garanti Bankası,

– Garanti Leasing,

– McDonald’s

“Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü”nü alan şirketler oldular.

En az 50 çalışanı bulunan ve Türkiye’de 3 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren şirketlerin katılabildiği araştırmada, şirketi temsil edecek sayıda çalışandan veri toplanması ise en iyi işyerlerinin belirlenmesinde gerekli kriterleri oluşturuyor. Çalışan bağlılığı ve endeks değerlerinin büyük önem taşıdığı araştırmada; en iyi iş yerleri, elde edilen tüm verilerin Aon Hewitt’in Avrupa’daki veri merkezinde değerlendirilmesinin ardından belirleniyor. Aon Best Employer unvanını alan şirketler arasında sıralama yapılmıyor ve ilgili kriterleri karşılayan tüm şirketler “En İyi İşyeri” olarak ödüllendiriliyor.

Çalışan Bağlılığı Finansal Performansı Da Etkiliyor

CEO’ların çalışan bağlılığını “olsa iyi olur” bir özellik olarak değil, istenilen iş sonuçlarına ulaşabilmek için kritik bir unsur olarak görmeleri gerektiğini belirten Aon Hewitt Türkiye Kurucu Ortağı Cengiz Gürleyik, en iyi işyerleri liderlerinin, çalışan bağlılığının üst yönetim olarak öncelikle kendi sorumlulukları olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Yüksek bağlılığa sahip bir iş gücünün finansal etkilerinin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğuna işaret eden Gürleyik, Aon Hewitt tarafından yapılan araştırmaların, finansal performans ile yüksek bağlılık arasında tutarlı ve istatistiki anlamda önemli bir ilişki olduğunu gösterdiğini söyledi. Gürleyik “Aon Hewitt’in 2015 yılı çalışan bağlılığı global trend raporuna göre, çalışan bağlılığındaki yüzde 5’lik bir artışın takip eden yılda satış gelirlerindeki yüzde 3’lük bir artışa karşılık gelmekte olduğunu” dedi.

Çalışan Bağlılığı 2015’te Türkiye’de Yükseldi, Avrupa’da Düştü

Gürleyik, 2015’te Türkiye’de çalışan bağlılığının yüzde 48’den yüzde 52’ye yükseldiğini, Avrupa’da ise bu oranın yüzde 62’den yüzde 60’a düştüğüne işaret ederek, küresel eğilimler incelendiğinde ekonomik koşullar ile moralin iyileşmesinin, takip eden yılda çalışan bağlılığında yükselmeye yol açtığını söyledi.

En İyi İş Yerlerinde Üst Yönetimin Etkisi Hissediliyor

Aon Hewitt Türkiye Yetenek Yönetimi Bölüm Direktörü Uygar Böke, 2015 yılında Aon Hewitt ile birlikte çalışan bağlılığı araştırması yapmış olan 200 şirketin verilerinin incelendiğini, en iyi işyerleri ve diğer şirketler arasındaki endeksler ve memnuniyet alanlarının karşılaştırılmasından anlamlı ve yüksek farkların ortaya çıktığını söyledi. Bu farklılıkların özellikle “Bağlılık”, “Liderlik”, “Performans Kültürü” ve “İşveren Markası” endeksleri ile “Alt Yapı Olanakları” (kaynaklar, iş süreçleri ve gelişime açık çalışma ortamı), “Eğitim ve Gelişim”, “Yöneticiler” (bağlı olunan ilk yönetici) ve “İşbirliği” alanlarında gözlemlendiğini belirtti. Uygar Böke, bu alanlara ek olarak, en iyi işyerlerindeki çalışanların algısına bakıldığında; üst yönetimin ulaşılabilir, iletişime açık ve değişimi yönetecek yetkinlik ve liderlik becerisine sahip olduğunun, yönetimin birlik içerisinde kararlar aldığının, şirketin geleceği için önemli olan çalışanları şirkette tuttuklarının, aldıkları eğitimlerden öğrenilen bilgilerin işte faydalı olduğunun ve çalışılabilecek diğer şirketlere göre ücretlerinin makul olduğunun görüldüğünü belirtti.

Etiketler: » » »
Share
3147 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?