logo

3 Boyutlu Parmak İzi Cihazları Türkiye’de!

mh_proline_parmak_izi

Türkiye’deki distribütörlüğünü Proline’ın üstlendiği, Touchless Biometric Systems tarafından 3 boyutlu parmak izi teknolojisiyle geliştirilen cihazlar Türkiye’de satışa sunuldu. Parmak izi teknolojisinde yaşanan birtakım sıkıntıları ortadan kaldıran 3 boyutlu parmak izi teknolojisi, bilinen parmak izi okuyucularının aksine herhangi bir temas gerektirmiyor. Okuma işlemi ise cihazın üzerindeki boşluğa parmağın hafifçe sokulmasıyla gerçekleştiriliyor.

Zamanla parmak izi sensörleri üzerindeki yağ, kir veya parmak üzerindeki nem gibi etkenlerden dolayı, sistemlerde parmak izi okuyamama problemleri oluşabiliyor. 3 boyutlu parmak izi teknolojisinde ise bu durum ortadan kalkıyor. Cihazların alt kısmında yer alan kameralar sayesinde parmağın geniş açı temassız izi alınarak önce imajı, daha sonra benzer algoritmalarla şifresi oluşturuluyor.

3 boyutlu parmak izinin avantajları

Parmak üzerinde herhangi bir krem olması camın kaliteli bir parmak taraması yapmasını engellerken, 3 boyutlu parmak izi teknolojisi sayesinde kremlenmiş veya ıslak ellerde yaşanan parmak izini tanıyamama problemleri ortadan kalkıyor. Parmak izi ve parmak damar izine göre 3 boyutlu parmak izinin en büyük avantajlarından birini ise hijyen oluşturuyor. Temassız bir şekilde okunma yapıldığı için başkasının dokunduğu yüzeye dokunulmuyor. Bunun yanı sıra ilk kayıt sırasında herhangi bir sensör teması olmadan parmak taraması yapılabiliyor ve kayıt esnasında parmağın algılanamaması gibi ihtimaller bulunmuyor.

Cihazla birlikte tercihe bağlı olarak alınabilen kamera istendiği vakit cihazın üzerine yerleştirilebiliyor. Bu kamera sayesinde kişinin parmak izi taraması sırasında yalnız olup olmadığı kontrol ediliyor. Kişinin yanında biri olduğu algılanırsa, parmak izi doğrulansa bile kapı veya turnike açılmıyor. Böylece ek bir güvenlik mekanizması oluşturuluyor.

3 boyutlu parmak izi taramasıyla biyometrik kayıt uzaktan yapılabiliyor ve kişinin kayıt esnasında gerçekten kamera karşısında olup olmadığı da kontrol edilebiliyor.

3 boyutlu parmak izi teknolojisi sayesinde firmalar; çalışanlarının işe kaç gün gelip, kaç saat çalıştığını hesaplayarak puantaj uygulamaları yapabiliyor. Cihaz, akıllı binalarda da kullanılabiliyor.

Kişiselleştirilebilen tasarım seçeneği

Kişiselleştirilebilir tasarımı olan cihaz; benzer ürünlerden özellikle tasarım çizgileri, renkleri ve malzemesinin kalitesiyle ayrışıyor. Cihazlar adetlere göre kişiselleştirilebiliyor ve ürün kataloğunda beyaz, siyah, mermer kaplama, altın rengi gibi değişik renkte ürünlerin yanı sıra isteğe göre ahşap kaplama gibi seçenekler de bulunuyor.

www.pro-line.com.tr

Etiketler: » »
Share
1849 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?