logo

3. Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı Başladı

mh_sergi_bodrum_calistayi

Seba Sanat Galerisi tarafında düzenlenen 3. Uluslararası Bodrum Sanat Çalıştayı 30 Ağustos – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında Bodrum Hapimag Sea Garden Otel’deki Bodrum Yalı Çiftlik’te gerçekleşiyor. 5 ülkeden 30 ressamın katıldığı çalıştayda sanatçıların eserlerinin bir bölümü “14.Sağlık İçin Sanat” projesi kapsamında devlet hastanelerine hediye edilecek. Proje sonunda hastanelere hediye edilen eser sayısı 1400’ün üzerine çıkmış olacak.

Sanat çalıştayı kapsamında her gün saat 10:00 -15:00 saatleri arasında workshoplar gerçekleşecek. Sanatçılar, otelin içindeki yeşillik bölgede kurulan özel alanda izleyicilerin önünde resim yapacak. Yapılan eserler, saat 18:30 – 20:30 arasında otelin Mini Bodrum Çarşısı’nda kurulan Küçük İşler Sergisi’nde sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Çalıştayın son günü, sanatçıların tüm eserleri, 2014-2015 senelerinde gerçekleşen çalıştaylardaki eserlerin bir bölümüyle bir araya getirilerek “Büyük Sergi” de satışa sunulacak. Toplamda 40 eserin yer alacağı sergiden ve diğer etkinliklerden elde edilen gelirin büyük bölümü yardım dernekleri ve ihtiyaç sahibi hasta insanlarla paylaşılacak.

Sanat Direktörü Seba Uğurtan, çalıştayın Seba Sanat Galerisi tarafından desteklenen 65. etkinlik olduğunu belirterek “Toplumdaki sanatsal etkinliklerinin sayısı, o toplumun kültürel gelişiminin seviyesi ile konuşma ve ifade özgürlüğünü destekleme çabalarının en iyi göstergelerinden biridir. Önemli ve büyük çapta uluslararası bir sanatsal organizasyon, ev sahibi şehir ya da ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunurken, o şehir ya da ülkenin dünya çapında tanınırlığını ve itibar görmesini sağlar. Sokaklarında her köşede sanat aktivitelerinin düzenlendiği resim yapıldığı sanat eğitimlerinin verildiği kentin yaratılması en büyük amacımızdır. Sanatın turizme katkısı da büyüktür. Daha fazla projenin hayata geçirilişlerindeki zorluklar sadece destek noksanlığındandır” dedi.

Etiketler: » »
Share
2841 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?