logo

38. Vodafone İstanbul Maratonu Şehitler Anısına Koşuldu

mh_vodafone_istanbul_maratonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda “Türkiye Aşkına Şehitler Anısına” temasıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu, 13 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti. Maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile “Kahramanlar Koşusu” olmak üzere 4 ana kategoride tamamlanan maratona 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katıldı. Yüz binlerce İstanbullu da “Kahramanlar Koşusu” ile Asya’dan Avrupa’ya geçti. Maraton kapsamında 100’e yakın şehit yakını ve gazi de koşucu start’ları verildikten sonra 93 metrelik Türk bayrağı ile köprüyü geçti.

Bu yıl 28’i Türk olmak üzere 90 elit atletin yarıştığı 42 kilometrelik koşuda erkeklerde Kenya asıllı Azeri atlet Evans Kiplagat 2:13:30’luk derecesiyle, kadınlarda ise Kenyalı atlet Agnes Jeruto Barsosio 2:28:25’lik derecesiyle birinci oldu.

42 km koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50’şer, ikincilere 25’er, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar, beşincilere ise 8’er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu’nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1.000 dolar para ödülü dağıtıldı.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “Vodafone olarak, 15 Temmuz tarihinde Türkiye’nin demokratik kurumlarına ve demokrasisine karşı yapılan saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olarak, 10 yıldır faaliyet gösterdiğimiz bu pazara güven ve bağlılığımız sürüyor. Türkiye’nin dijital geleceğine öncülük etme hedefiyle yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bu yıl beşinci kez ismimizi verdiğimiz Vodafone İstanbul Maratonu da Türkiye pazarına olan bağlılığımızın göstergelerinden birini oluşturuyor. Dünyanın dört bir yanından binlerce sporcunun katılımıyla ‘Türkiye Aşkına Şehitler Anısına’ koşulan maratona bu yıl da destek vermekten gurur ve mutluluk duyduk. Vodafone İstanbul Maratonu’nu dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefle, iletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi kullanarak bir yandan yarışın kalitesini bir yandan da maratona ilişkin farkındalığı ve izlenirliği artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Maraton Vodafone hizmetleriyle zenginleşti

Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl da Vodafone teknolojileriyle katılımcılarına çeşitli dijital deneyimler yaşattı. Vodafone, maratonseverlere çipli koşu teknolojisini destekleyen VMaraton uygulamasıyla hizmet verdi. Bu kapsamda VMaraton mobil uygulamasıyla çipli koşucuların akıllı telefonlardan takip edilmesi mümkün oldu. Maratonla ve sağlıkla ilgili ihtiyaç duyulan bilgilere kolay erişim ve STK’lara bağış imkânı sunan VMaraton üzerinden Spotify entegrasyonuyla koşu müziği listeleri de sunuldu. Vodafone ayrıca, maraton günü kurduğu Wi-Fi alanı ile maraton katılımcılarının bu hizmeti ücretsiz almalarını sağladı. Diğer yandan, maraton parkurunda özel aktivite alanları oluşturularak Vodafone Red kullanıcılarına yönelik etkinlikler düzenlendi ve Pinkberry, Shake Shack, Juico, Sanda Spa’da çeşitli indirim ve fırsatlar sunuldu.

Ana Kategori Sonuçları

42,195 Km Erkekler

  1. Evans Kiplagat (Azerbaycan) – 2:13:30
  2. Shura Kitata Tola (Etiyopya) – 2:14:08
  3. Peter Kiptoo Kiplagat (Kenya) – 2:14:33

 

42,195 Km Kadınlar

  1. Agnes Jeruto Barsosio (Kenya) – 2:28:25
  2. Sechale Dalasa Adugna (Etiyopya) – 2:33:37
  3. Rahma Tusa Chota (Etiyopya) – 2:35:44

Etiketler: » » »
Share
2266 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?