logo

4G 2015’te Türkiye’de!

mh_turkcell_zirve_s_ciliv

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv

Turkcell’in kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını en önemli fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere 12-13  Kasım 2014 tarihlerinde düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ilk günü görsel açıdan etkileyici bir ses ve ışık şovuyla başladı.

112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getirecek teknoloji zirvesi, ilk gününde 6000’den fazla kişiyi ağırladı.

Zirve’nin ana konuşmacısı Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 11 Kasım 2014 tarihinde Turkcell 20. yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi  Teknoloji Zirvesi katılımcılarıyla paylaştı. Ciliv, 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda Bakan’dan müjde aldığını ifade etti.

Bu yıl 7. kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde ilk gün “Dünyayı Değiştiren Teknolojiler”, “İnovasyondan Deneyime”, “Mobil İşletme”, “M2M 2.0: Nesnelerin İnterneti”, “Yakınsama Çözümleri”, “Turkcell İş Ortaklığı Alanı”, “Yazılımcılar ve Girişimciler Alanı”, “Dijital İçerik ve Yeni İş Modelleri”” kategorileri altında 52 paralel oturum gerçekleştirildi. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümleri, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte anlatıldı. Fuaye alanında açılan teknolojik uygulamaların birebir deneyimlenebildiği standlara katılımcılar ilgi gösterdi.

Ciliv “Dün akşam gerçekleştirdiğimiz 20. yıl resepsiyonumuzda Sayın Bakanım da müjde verdi, 2015’te 4G Türkiye’ye gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az %100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G’ye yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak 4G’ye hazırız. Ayrıca 5G için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dünyada akıllı cihazlar ve bulut altyapısı arasında kesintisiz iletişim sağlanması çok kritik. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız” dedi.

 Maker Faire ilk kez Türkiye’de

Teknoloji Zirvesi kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen İstanbul Mini Maker Faire de Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Ücretsiz ve halka açık olan Fuar, 11:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Mini Maker Fair’in İstanbul ayağına yaklaşık 100 proje katılıyor. Turkcell ev sahipliğindeki etkinlikte, Maker Hareketi ile ilgili konuşmaların olduğu seanslar da bulunuyor. İstanbul Mini Maker Fuarı’nda kişisel 3-boyutlu yazıcılar, çocuklar için bölüm, robot bölümü, el işi bölümleri yer alıyor. Beyin dalgalarını okuyan sistemlerden, giyilebilir teknolojilere, yerli 3-boyutlu yazıcılardan, drone’lara kadar kişilerin kendi ürettiği projeler fuarda sergileniyor.

Etiketler: » »
Share
2300 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?