logo

Accenture Türkiye’de Dijital Mülakat Dönemi

jenerik_mulakat

Accenture, işe alım süreçlerine de dijitali ve inovasyonu entegre ederek iş görüşmelerini dijital platformlar üzerinden yapıyor.

Adaylara yeni bir işe alım süreci deneyimi sunan dijital mülakat uygulaması ile iki farklı mülakat görüşmesi yapmak mümkün. Adaylar, ister bir platform aracılığıyla işe alım uzmanı ile canlı olarak karşılıklı görüşebiliyor, ister önceden belirlenmiş sorular üzerinden kendilerine tanınan 3 günlük süre içerisinde zaman ve yer sınırlaması olmadan yanıtlarının yer aldığı videolarını kaydedebiliyorlar. Dijital mülakat, aralarında İngiltere, Güney Afrika, Filipinler, Kuzey Amerika, Finlandiya, Hindistan, Meksika, Polonya ve Almanya gibi ülkelerin de bulunduğu bir çok ülkede uygulanıyor. Türkiye ise kullanımda 9. sırada yer alırken, kullanımdaki artış oranında 2. sırada bulunuyor.

Accenture Türkiye İnsan Kaynakları Ülke Lideri Sure Köse, Türkiye ofisi olarak dijital mülakat uygulamasına geçmenin birçok avantajı olduğunu belirterek “Yalnızca giriş seviyesi pozisyonlar için yıllık yaklaşık 500 dijital mülakat yapmayı hedefliyoruz. Uygulamanın hem adaylar hem de işveren açısından faydası tartışılmaz. Adaylar için en önemli faydası; dört aşamadan oluşan işe alım sürecinde ilk aşamayı istedikleri zaman istedikleri yerden, cep telefonlarından bile görüntülü şekilde tamamlayabilmeleri… Ayrıca, bu uygulama, adaylara hem zaman açısından hem de maddi olarak avantaj sağlıyor. Mülakat yapan yöneticiler ise mülakatları diledikleri zaman ve yerden izleyebiliyor, aday videolarını diğer yönetici arkadaşlarıyla paylaşarak görüşlerini alabiliyorlar. Böylece çok daha kısa sürede birçok adaya ulaşmak mümkün oluyor” dedi.  Köse, Ağustos ayından itibaren giriş seviyesi pozisyonlar için başlattıkları dijital mülakat uygulamasını, adaylardan gelen olumlu geri bildirimler üzerine, deneyimli  adaylar için de başlatacaklarını belirterek “Altı ayda 250 adaya dijital sistem ile ulaştık ve bugüne kadar bu süreci başarıyla tamamlayan 20 adayın işe alım sürecini tamamladık. Kısa sürede elde ettiğimiz bu erişimden gurur duyuyoruz” dedi.

www.accenture.com

Etiketler: » »
Share
3143 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?