logo

Acronis Access Connect: Platformlar Arası Dosya Paylaşım Çözümü

mh_acronis_access_connect

Acronis, en yeni dosya ve baskı paylaşım çözümü Acronis Access Connect’i pazara sundu. Mac’lerin iş ve kurumsal ortamlara entegrasyonunu sağlayan Acronis Access Connect (önceki adıyla ExtremeZ-IP) bu yeni sürümle mobil çalışanların iOS, Android ve Windows telefon ve tabletlerinde yer alan dosyalara güvenli biçimde erişmelerini sağlıyor. PC, Mac ve mobil platformların desteklenmesiyle birlikte çözüm çalışanlara istedikleri cihazları iş ortamında kullanma imkanı verirken, BT birimlerine de kullanıcılara ölçeklenebilir, sorunsuz çalışan bir dosya erişim ve baskı paylaşım deneyimini sunuyor.

Hem BT Uzmanları hem de Çalışanlar için Kolay Kullanımlı Çözüm

iOS, Android ve Windows Mobile cihazlar için hazırlanan Acronis Access Connect ile mobil kullanıcılar diledikleri an iş dosyalarına güvenli biçimde erişebiliyor. Mac ve Windows dosya paylaşım ortamlarına alışkın mobil kullanıcılar eğitime dahi ihtiyaç duymadan kullanıma başlayabiliyor.

Acronis Access Connect  Mac ve Windows ortamlarının entegrasyonunda karşılaşılan SMB protokollerine ilişkin sorunları, performans ve uyumluluk  problemlerini gidererek ve  yardım masasına duyulan ihtiyacı %70 oranında azaltarak  BT uzmanlarını destekliyor.  Acronis Access Connect  sadece birkaç dakikalık bir sürede Windows sunucularına kuruluyor ve bu andan itibaren BT yöneticilerine ve destek ekiplerine değer katmaya başlıyor. PC, Mac ve mobil cihazlarıyla çalışanların ise istedikleri zaman istedikleri dosyalara erişmesine ve kullanmasına imkan veriyor.

Çalışanlar Mac Kullanmayı Tercih Ediyor

Kendi cihazını kendin getir (BYOD) politikaları tüm dünyada çalışma biçimlerini dönüştürüyor, iş ortamarında Mac kullanımı da giderek yaygınlaşıyor. Dimensional Research tarafından 2014 yılında 376 BT çalışanı ile yapılan araştırma sonucuna göre, sistem yöneticilerinin Mac’leri desteklemesindeki en önemli neden “kullanıcı tercihi”. Aynı araştırma iş ortamlarının %66’sında Mac’lerin kullanıldığını ve bunların %70’nin kurumsal uç nokta olarak kabul edilip, BT birimleri tarafından desteklendiğini ortaya koyuyor.

Bugün pek çok çalışanın Mac kullanmayı tercih ettiği iş ortamlarında BT yöneticileri dosya paylaşımı, uyumluluk, arama performansı konularında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Acronis Access Connect’in sunduğu uyumluluk ve sorunsuz entegrasyon özellikleriyle Mac kullanıcıları, Windows ve NAS dosya sunucularına sorunsuzca bağlanarak aşağıdaki temel özellliklerin sağladığı avantajlardan hemen yararlanmaya başlayabiliyor:

– Network Spotlight ile hızlı içerik sorgulama

– Time Machine ile otomatik yedekleme

– Ağ paylaşımlarının hızlı biçimde taranması

ve Microsoft Office ya da Adobe Creative Suites gibi temel uygulamaların sorunsuz biçimde çalıştırılması

Etiketler: » » »
Share
2159 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?