logo

Akbank, iBeacon Teknolojisi İle Para Çekme Olanağı Sunuyor

mh_akbank_orkun_oguz

iOS, Android ve Windows 8 işletim sistemlerine özel tasarlanmış “Akbank Direkt Mobil” uygulaması, müşterilerine en iyi bankacılık deneyimlerini yaşatmaya devam ediyor. Mobil bankacılık alanında sadece Türkiye’de değil, küresel düzeyde de büyük başarılara imza atan Akbank, mobil teknoloji alanındaki partneri Valensas ile brilikte geliştirdiği uygulama sayesinde “dünyada ilk kez” müşterilerine iBeacon ile para çekme olanağı sunuyor. Akbank müşterileri, iOS7 bazlı uygulama olan iBeacon teknolojisiyle artık ATM’den, kart veya kod kullanmadan, bir tuşta para çekebilecekler. Başlangıçta, toplam 6 Akbank ATM’sinde kullanılmaya başlayacak dünyanın ilk iBeacon teknolojisi ile para çekme uygulaması, zamanla yaygınlaştırılacak.

Akbank Direkt Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, mobil bankacılık alanındaki yenilikçi çalışmaları, alanının en iyi uzmanlardan oluşan bir ekip ile aralıksız sürdürdüklerini belirterek “Şimdi de dünyada ilk kez olarak, iBeacon teknolojisi ile para çekme özelliğini müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. iBeacon teknolojisi ile dünyada ilk kez para çekebilmek için iPhone telefon sahibi müşterilerimizin Apple Store’dan ücretsiz uygulamamızı indirmeleri yeterli olacak. Sonrası çok kolay; çünkü geliştirdiğimiz bu yeni uygulama ile, Akbank müşterileri, iBeacon özelliği bulunan ATM’lerimizden kartsız, referans kodsuz bir kaç saniye içinde para çekebilecek” dedi.

Akbank’ın, Apple’ın yeni iBeacon teknolojisini bankacılık hizmetine uyarlayarak müşterilerine sunan ilk banka olduğuna işaret eden Oğuz “Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, hızlı bir şekilde adapte eden bir bankayız. Yeni aldığımız GSMA ödülü ile sektördeki en iyi uygulama olan Akbank Direkt Mobil’i müşterilerimizi düşünerek yeni teknolojileri takip ederek geliştirmeye devam ediyoruz. Mobil Dünya kongresinin düzenlediği Küresel Mobil ödüllerinden en değerlisi olan Akıllı telefon uygulamaları yarışında “GSMA Dünyanın En İyisi” ödülünü almak bizi gururlandırıyor. Teknolojiyi müşterilerimizin hizmetine sunarken insan faktörünü önemseyen vizyonumuz ile Türkiye’de ilk defa bu ödülü alan banka olarak rakiplerimize örnek olmaya ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz” dedi.

Apple’ın hizmete sunduğu yeni bir teknoloji olan iBeacon, iOS7 işletim sistemi üzerinden, Konum Servislerinin kapsamını genişletiyor ve konum belirlemek için Bluetooth sinyali kullanıyor. Buna göre; Akbank Direkt Mobil’de yer alacak iBeacon ile para çekme işlemini yapıp tutar belirten Akbank müşterileri, iBeacon özelliği olan ATM’lerin ekranına telefonunu yaklaştırıp ATM’de 1 tuşuna basarak para çekme işlemini tamamlayabilecek.

Etiketler: » »
Share
2367 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?