logo

Akıllı Çok İşlevli Yazıcılar İş Süreçlerini de Akıllandırıyor

mh_oki_akilli_yazicilar

IDC’nin yeni inceleme raporuna göre akıllı çok işlevli yazıcılar (MFP’ler), “iş akışının gerçekleştirilme şeklini yeniden tanımlamaya” yardım ediyor.

İş süreçleriniz pazar fırsatlarınızı mı engelliyor? Akıllı MFP’ler yoluyla uygun maliyetli baskı ve belge yönetimi başlıklı araştırma, Avrupa’daki KOBİ’lerin  yüzde 67’sinin üretkenliğe öncelik verdiğini gösteriyor. Ancak her üç işletmeden yalnızca biri gitgide dijitalleşen dünyada bilgi artışını nasıl yöneteceğini planlıyor.

Çalışan üretkenliğinde kayıp

İnceleme raporu ayrıca, geleneksel yaklaşımların doğurduğu belge yönetim sorunlarının çalışan üretkenliğinde  yüzde 20 kayba neden olduğunu tespit etti. Bu oran, bir yılda 2 iş ayından fazla zamana karşılık geliyor. Benzer şekilde; mobilite, büyük boyutlu veri, sosyal işletme ve bulut gibi gelişmekte olan teknolojiler güvenlik endişelerine yol açıyor olsa da, KOBİ’lerin dörtte üçünün herhangi bir güvenlik sistemi olmadığı ve bu işletmelerin risk altında olduğu görülüyor.

Akıllı MFP’ler ile akıllı iş süreci

Bu tespitlerin yanısıra  IDC’nin inceleme raporu, yeni akıllı MFP’lerin KOBİ’ler için daha akıllı iş operasyonlarını sağlayarak ve süreç verimliliklerini arttırarak iş akışını ve üretkenliği geliştirmeye yardımcı olan işlevlerinin de altını çizdi. Rapor şöyle diyor: “Buluta giriş-çıkış aracısı haline gelen akıllı MFP’ler, kağıt belgeleri yazdırma ve fotokopi çekme işlemlerini yapan basit bir cihazdan bir tür özelleştirilebilir dijital dönüştürme aracı haline gelerek şirketlerin bilgileri elde etmesini, entegre etmesini ve paylaşmasını sağlıyor.

Şirketler değişime yatırım yapmalı

Genişleyen BT sorunları gibi değişim ihtiyacını körükleyen diğer faktörlere yakından bakan inceleme raporu, şirketlerin büyüme ve rekabetçi performansı destekleyen önceliklere ve yatırıma ilişkin önemli kararlar alması gerektiğine işaret ediyor.

Ancak kuruluşların, yüzlerini maliyetli kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerine dönmek yerine kendilerine daha kısa sürede üretkenliği artıracak yeterlilikte otomasyon ve entegrasyon sağlayacak, iş akışı araçlarını özelleştirmeye yönelik daha küçük yatırımlar yapmayı düşünmeleri gerekiyor.

IDC’nin araştırmasına göre akıllı MFP’ler, işletmelerin mobiliteyi artırma gibi önemli iş hedeflerini desteklerken; uyumluluğu ve güvenliği de geliştiren, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan iş akışı çözümleri sunarak gelişime yönelik bir platform işlevi  görme potansiyeli taşıyor. Bu açıdan, günlük iş akışlarının gerçekleştirilme şeklini yeniden tanımlamaya yardımcı olma potansiyelini bünyelerinde barındırıyorlar.

Bu, özellikle şirket içi süreçlerin büyümelerine sekte vurduğu ve mobiliteyi yönetme ve kaynaklarını optimize etme baskısı altında olan küçük işletmeler (KOBİ’ler) için büyük önem taşıyor. KOBİ’ler akıllı MFP’leri kullanarak bu baskıları ortadan kaldırma ve önemli iş akışı faydalarına ulaşma fırsatını yakalayabilir.

İş akışı stratejisine ek olarak, akıllı MFP’ler herhangi bir belge güvenliğine sahip olmayan çoğu işletmeye kimlik doğrulama araçlarıyla hassas bilgilere erişimi kontrol etme ve izin tabanlı erişim kullanarak müşteri bilgilerini koruma fırsatı sunuyor.

Akıllı MFP’ler üretkenlik için çözüm sunuyor

OKI Europe Ltd. Genel Müdürü Terry Kawashima “IDC’nin hazırladığı bu kapsamlı inceleme raporu, günümüzdeki akıllı MFP’lerin altından kalkabileceği bir dizi iş sorununu ve öncelikleri tespit ediyor. Ayrıca cihazlar ile modern işletmelerin gereksinimleri arasında bağlantı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

OKI Europe’un akıllı MFP portföyü, bilgileri daha akıllı bir şekilde yakalayıp işleyerek çalışanların üretkenliğini artırmayı sağlayan özellikleri bir araya getiriyor. Sofistike yazılım, gelişmiş teknoloji ve açık mimariyi birleştiren uygun maliyetli çözümler, mevcut belge iş akışlarına sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.

Bu dahili esneklik, IDC’nin bulgularına göre Avrupa’daki KOBİ’lerin çalışan üretkenliğini artırmak için iş süreci otomasyon araçlarını kullanan yüzde 70’ine çözüm sunuyor ve MFP’lerin gelecekteki büyümenin yanı sıra yeni iş ve teknoloji trendlerine göre ölçeklenebileceği anlamına geliyor.

Daha fazla bilgi edinmek ve inceleme raporunun ve bilgi grafiklerinin bir kopyasını almak için www.oki.com.tr/smartmfps adresini ziyaret edebelirsiniz.

Etiketler: » » »
Share
2131 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?