logo

Albaraka, KOBİ’lerin Dış Ticaretine Katkı Sağlayacak

mh_albaraka

IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman, Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi

Albaraka, Dünya Bankası’nın özel sektörü destekleyen kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC) ile bir anlaşma imzaladı. Türkiye’de ilk kez bir katılım bankası tarafından imzalanan “Global Dış Ticaret Finansman Programı” (Global Trade Finance Program – GTFP) kapsamında yapılan anlaşmanın özellikle KOBİ’lerin dış ticaretine katkı sağlaması ve istihdam yaratması bekleniyor. Anlaşma sayesinde Albaraka’nın faaliyet gösterdiği diğer bölgelerde dış ticaret faaliyetlerini artırması ve istihdam yaratması mümkün olacak.

Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Türkiye’de 30 yılı geride bırakan Albaraka’nın sektöründe öncü adımlar atmaya devam ettiğini belirtti. Yahşi “Gelişmekte olan ülkelerde, özel sektörün gelişmesi için gerekli teşviklerin sağlanmasını amaçlayan IFC ile yaptığımız anlaşmadan büyük heyecan duyuyoruz. Anlaşma ile bazı nedenlerle limit çıkaramadığımız ya da limiti yeterli olmayan ancak IFC ile anlaşma yapmış olan bankalarla çalışma imkanı bulacağız. Krediyi ihtiyaç duydukça yenileyeceğiz” dedi.

Albaraka Bankacılık Grubu için yeni bir adım 

İmza töreninde konuşan IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman “Bu anlaşma bizim için çok önemli bir adım niteliği taşıyor. Söz konusu anlaşma, Albaraka Bankacılık Grubu (ABG) genelinde de bir ilk. Bölgedeki en büyük pazarlardan biri Türkiye. Bu anlamda özel bir anlamı da var. Anlaşmanın özellikle KOBİ’lerin dış ticaretine destek vereceğini düşünüyoruz” dedi.

IFC’nin ödüllü dış ticaret finansmanı programı olan Global Dış Ticaret Finansman Programı (GTFP), 2005 yılından bu yana toplam 36 milyar ABD doları değerinde 21 bin garanti temin etti. GTFP bugün itibariyle 95’i aşkın ülkede 280 banka ile işbirliği yapıyor. Albaraka Türk, IFC’nin Global Dış Ticaret Finansman Programı GTFP’ye hem amir banka hem de teyit bankası olarak katıldı. GTFP, AAA kredi yeterliliğine sahip bir kuruluş olan IFC’nin desteğini arkasına alarak, gelişen piyasalardaki ticareti desteklemek amacıyla, dış ticaret işlemleri için kısmi ya da tam garanti sağlıyor.

Etiketler: » » » »
Share
2322 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?