logo

ALUEXPO 2017 Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

 

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl, TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar

 

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ALUEXPO 2017 – 5. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı, 5 – 7 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törende sırasıyla İbrahim Anıl (Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü), Wolfgang Lenarz (Deutsche Messe AG Başkan Yardımcısı), Göksal Güngör (8. Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Metin Usta (TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Müdürü), Tunçay Şulan (TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı) ve Ali Kibar (TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) konuşma ve sunumlarıyla yer aldı.

Fuarda bu yıl toplam 33 ülkeden 157’si yurt dışından 161’i Türkiye’den olmak üzere toplam 318 katılımcı yer alıyor ve 77 ülkeden 11.000 sektörü yakından takip eden ziyaretçi bekleniyor.

Global alüminyum dünyasının tamamlayıcı bir platformu olma noktasına gelen ALUEXPO 2017, sektörün önde gelen uzmanlarıyla yeni yatırımlar için Türkiye’nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen yabancı firmalar ve aynı zamanda farklı ülkeler ile işbirliği yapmak isteyen yerli firmaları yine bir araya getiriyor. Yaklaşık 2.000 firmanın faaliyet gösterdiği ve 280 bini aşkın kişiyi istihdam eden sektör, yıllık 2 milyar dolar ihracat tutarı ile ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan sektörlerin başında yer alıyor. Alüminyum %100 geri dönüştürülebilme özelliği nedeniyle de çevreci bir ürün olarak tercih ediliyor.

TALSAD Başkanı Ali Kibar: “Alüminyum Sektörü Yeni Pazarlara Açılıyor”

Ali Kibar “Alüminyum, gelişmiş ülke pazarlarının tükettiği bir ürün. İnşaat, enerji, havacılık, ulaştırma, ambalaj, beyaz eşya başta olmak üzere hayatın her alanında kullanılıyor. Yeni teknolojilerin daha hafif metalleri tercih etmesiyle birlikte, birçok sektörde kullanımı artmaya başladı. Türkiye’ de geçtiğimiz yıl %7 büyüme gösteren alüminyum sektörü, 2015’den itibaren kendini rehabilite ederek yeni yatımlarında Endüstri 4.0 Devrimi’ne uyumlu gelişmelere imza attı. Şimdilerde; Amerika, Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetler’de yeni pazarları hedefliyor” dedi.

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl: “ALUEXPO Fuarı güçlenerek devam ediyor”

İbrahim Anıl “fuarın mümkün olan en fazla sayıda sektör çalışanı tarafından ziyaret edilmesi en büyük hedefimiz. Bu amaçla; özellikle alüminyum üreticileri, alüminyum mamul ve yarı mamul kullanan farklı sektörlere ulaşarak; potansiyel alüminyum alıcılarının fuarı ziyaret etmeleri konusunda yoğun bir kampanya yürüttük. Ekonomi Bakanlığının desteği ile birçok ülkeden alım heyetleri organize edildi. Bunlara ek olarak biz kendi bütçemizden önemli bir pay ayırarak özel ayrı alım heyetleri oluşturduk ve firmalarımızın ihracat bağlantıları yapmaları için karşılıklı görüşmeler ayarladık” dedi.

Alüminyum Sektörünün Uzmanları 8. Alüminyum Sempozyumu’nda Buluşuyor

ALUEXPO 2017 İhtisas Fuarı ile eş zaman ve mekânda TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası işbirliği ile 8. Alüminyum Sempozyumu da gerçekleştiriliyor. Sempozyum süresince sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler alüminyum sektörü ile ilgili teknolojik gelişmeleri tanıtacak ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunmak için etkin bir ortam yaratacaklar. Sempozyum; sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, yeni gelişmeler hakkında bilgilenmeyi ve Türkiye’nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceği için bir vizyon oluşturmayı amaçlıyor.

Sergilenen Ürün Grupları

ALUEXPO 2017’ de, Ham Maddeler, Birincil Metal Ürünler, Yeniden Ergitilmiş Ürünler, Granül, Toz, Pasta, Yün, Köpük Ürünler, Haddelenmiş Ürünler, Profiller, Yuvarlak Taslaklar, Ekstrüzyon Ürünler, Kalın ve İnce Kesitli Çubuklar, Boru, Tel, Kalıpta veya Serbest Dövülmüş Parçalar, Delikli Yassı Ürünler, Levha, Çubuk, Külçe, Yüksek ve Düşük Basınçlı Döküm Ürünleri gibi sektör üreticilerinin çok iyi bildiği çok çeşitli ve son teknoloji ile üretilmiş ürünler yer alıyor. Ayrıca, Alüminyum üretim teknolojisinde kullanılan; Makine, Ekipman ve Aksesuarlar, Ergitme, Döküm, Isıl İşlem ve Yeniden Isıtma Teknolojisi, Fırınlar, Döküm Makina ve Ekipmanları, Refrakterler ve Yalıtım Malzemeleri, Hadde Teknolojisi, Yassı Ürün Şekillendirme Teknolojisi, Metal Konstrüksiyon İşleri, Paketleme Teknolojisi, Çevre Koruma Teknolojisi, Kalite Kontrol ve Test, Hurda Prosesleri, Yeniden Kazanım, Islah Prosesleri sergileniyor.

Ücretsiz Servisler

ALUEXPO 2017 ziyaret saatleri 10.00 – 18.00 arasındadır ve giriş ücretsizdir. Fuarını ziyaret etmek isteyen sektör ilgilileri davetiye ile giriş yapabiliyor. Fuar ziyaretçileri için İstanbul içinde bazı noktalardan ve Atatürk Havalimanı’ndan belli saatlerde ücretsiz servisler kaldırılıyor. Ayrıca fuarı ziyaret etmek isteyen firmalar ve kurumlar için Anadolu’da pek çok sanayi odası ve organize sanayi bölgeleri ile ücretsiz otobüs tahsisi konusunda ortak çalışmalar yapılıyor.

www.aluexpo.com

Etiketler: » » » » » » »
Share
2795 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?