logo

Amadeus Bulut Hizmetleri Hayata Geçti

mh_amedeus_herve_couturier

Amadeus Ar-Ge Bölümü Başkanı Herve Couturier

Günümüzün en popüler terimlerinden biri bulut bilişim (bulut programlama). Pek çok kişi “sunucular topluğu” veya “sanallaştırma” anlamına geldiğini düşünüyor. Bu kavramın tam olarak ne demek olduğunu anlayabilmek içinse geleneksel düşünme biçimimizde köklü bir değişiklik yapmamız gerekiyor: Bulut bilişim, bütün bir veri merkezinin tek bir bilgisayar haline gelmesidir.

Bu açıdan bakıldığında, asıl önemli olanın küresel programlama gücü olduğu görülüyor. Bu yeni bakış açısına (ve teknolojik yapıya) alışmak zaman alsa da, yerleşik ölçeklendirilebilirlik ve hata toleransı, daha fazla esneklik gibi birçok avantaj sağlıyor; ayrıca kaynakların daha verimli kullanımını sağlaması operasyonel süreçleri basitleştiriyor ve piyasaya sürülme süresini kısaltıyor.

Amadeus Bilgi Teknolojileri Grubu da geçtiğimiz günlerde Amadeus Bulut Hizmetleri’ni hayata geçirdi. Açık kaynaklı yazılım şirketi Red Hat işbirliğiyle geliştirilen Amadeus Bulut Hizmetleri, müşterilere ölçeklendirilebilirlik, çeviklik, verimlilik ve ulaşılabilirliği artırmak gibi avantajlar sunan bulut bazlı bir uygulama platformu.

Amadeus Ar-Ge Bölümü Başkanı Herve Couturier “Amadeus olarak yeni nesil bulut hizmetlerine her zaman sıcak bakıyoruz. Tüm sistemimiz ve süreçlerimiz dahil, mevcut BT alt yapımızı bu yeni anlayışa göre adapte ediyor, dönüştürüyor ve geliştiriyoruz. Teknolojiyi müşterilerimizin daha yakınına taşımak, farklı iş modellerini uyumlu hale getirebilmek bulut bazlı işletim, dağıtım ve yönetim sistemlerinin avantajlarından yararlanmalarını istiyor ve tabii ki şimdiye dek olduğundan çok daha hızlı bir biçimde daha esnek uygulamalar geliştirmeyi hedefliyoruz. Amadeus Bulut Hizmetleri, operasyonel yaklaşımımızı basitleştirirken, çoklu veri merkezi özelliği sayesinde dağıtılmış işlemci talebine cevap verebilecek. Bulut üzerinde işletim yapmak, otomatik kurtarma sunabilmemizi ve alt yapı mikro yönetimini ortadan kaldırabilmemizi sağlıyor. Ayrıca bu sayede tüm uygulamalarımızın yönetimi daha verimli ve etkin hale gelecek. En önemlisi de bu ürün, servis ve çözümlerinin ‘her zaman açık’ olmalarını sağlayarak çok daha üstün bir cevap verme yeteneği sunacak” dedi.

www.amadeus.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2527 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?