logo

Amsterdam Türk Sanatseverleri Bekliyor

mh_klm_robert_schuddeboom

Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM Türkiye ile Amsterdam Marketing’in birlikte düzenlediği “Amsterdam 2015” tanıtım toplantısı İstanbul Hollanda Konsolosluğu’nda yapıldı. Turizm yazarları ve turizmcilerin davetli olduğu toplantıya Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Başkonsolos Vekili Hester Jonkman ile Amsterdam Marketing İletişim Müdürü Machteld Ligtvoet katıldı.

Lansmanda “I amsterdam” sloganıyla katılımcılara Amsterdam’ın kültürel mirası ve gezilmesi gereken önemli yerleri tanıtılırken, tanıtım turunun ilk durağının Türkiye olduğu, sonrasında ise “I amsterdam”a Berlin ve Stockholm gibi şehirlerde devam edileceği belirtildi.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Hollanda ile Türkiye arasında 400 yıllık bir işbirliği bulunduğunu belirterek “Almanya’dan sonra en çok Türk Hollanda’dadır. Toplam 400 bin Türk yaşıyor. Bunun 35-40 bini Amsterdam’da. Geçen yıl 10 milyon geceleme yapan turistin 70 binini Türk turistler oluşturdu.Biz de bu tanıtımla toplam turist sayısını yüzde 10 arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

KLM Türkiye ile Amsterdam Marketing’in ortaklaşa düzenlediği Amsterdam 2015 projesi kapsamında ünlü Hollandalı ressamlar Rembrandt ve Vincent Van Gogh’un eserlerinin dünyadan örnekleri müzelerde toplandı. Türk sanatseverlere 51 müzede 206 adet Van Gogh ve 22 adet Rembrandt tablosunun bulunduğu 141 sanat galerisini ziyaret etmeleri için çağrıda bulunuldu.

Proje kapsamında Van Gogh Müzesi’nde sanatçı Van Gogh’un 125. ölüm yıldönümü nedeniyle 205 tablosu, 270 replikası ve 500 çizimi ile 850 mektubu yer alıyor.

Toplantıda Amsterdam Marketing İletişim Müdürü Machteld Ligtvoet “2015’te bunları görün”. “Bunu kaçırmayın” sloganı ile düzenlenen “I amsterdam” kampanyasında yapılacakları şöyle özetledi:

“Şubat ayında Vincent Van Gogh’un ölümünün 125’inci yılı dolayısıyla Rijksmuseum Müzesi’nde tüm eserlerinden ve replikalarından oluşan bir sergi açılacak. Sergide Vincent Van Gogh’un eserlerinden etkilenen ünlü ressam Edvard Munch’un karşılaştırmalı tabloları da bulunacak. Amsterdam’da beş yılda bir yapılan dünyanın en iyi yelkenlilerinin yarışacağı Sail, 19-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Ayrıca Amsterdam’da her yıl Mart-Nisan aylarında yapılan çiçekten halı, bahçe etkinlikleri, Mayıs ayında yapılan tarihi köyler ve sanayi mirası etkinleri de Ağustos ayında gerçekleşecek. Tanıtım turu kapsamında Dünya Beach Voleybol Şampiyonası da yer alacak” dedi.

Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM Türkiye ile Amsterdam Marketing’in ortaklaşa düzenlediği tanıtım turunun tanıtıldığı basın toplantısı sonrası verilen kokteylde “Heritage, Tourism and Hospitality-2014” (Kültürel Miras, Turizm ve Misafirlik-2014) başlıklı panel hakkında da sunum yapıldı.

Etiketler: » »
Share
2028 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?