logo

Anadolu Markaları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

mh_anadolu_markalari_odul

Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda, Marka Konseyi desteği ile Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Anadolu Markaları 2016 Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirilen yarışmada ödüller, 31 Ekim 2016 tarihinde İstanbul SwissOtel The Bosphorus’ta yapılan törenle sahiplerini buldu.

Anadolu’da marka bilincini yerleştirmeyi ve “marka olma” konusunu öne çıkarmayı amaçlayan yarışmada, 2016 yılında izledikleri marka stratejileriyle başarı öyküsü yaratan 19 firma ödül kazandı.

Yarışmaya Anadolu’nun dört bir yanından başvurular yapıldı. Büyük İşletmeler Ticaret, Tarım-Gıda, İmalat alt kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirilirken, Küçük İşletmeler ve Dijital Dönüşüm başlıkları altında firmalar ayrıca ödüllendirildi.

Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in ev sahipliği yaptığı ödül töreninde, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar ve yarışmanın eş-sponsorluğunu üstlenen Sinpaş GYO iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.

Bekir Dildar: Fibabanka daima Anadolu markalarının destekçisi olacak

Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar “Bankacılık sektörünün önemli görevlerinden biri, ticaret, imalat ve tarım alanlarında ülkemize önemli katma değer sağlayan Anadolu şirketlerinin güçlenmesine destek vermek. Biz Fibabanka olarak bu görevi kurulduğumuz günden bu yana büyük bir inançla yürütüyoruz. Sunduğumuz uluslararası standartlardaki bankacılık hizmetini ülkemizin dört bir yanına hızla yaygınlaştırıyor, KOBİ’lerimizin ihtiyaç ve taleplerine kulak vererek yeni ürün ve servislerimizi bu doğrultuda kurguluyoruz. Biliyoruz ki, güçlü ve rekabette başarılı markalar, dijitalleşmenin sağladığı olanakları en verimli kullanan şirketler oluyor. Bu nedenle Dijital Dönüşüm Kredisi Paketi’ni hizmete sunduk, dijital ürünlerimizle yenilikçi ve hızlı bankacılık anlayışımızı daha da geliştirdik. Sponsoru olduğumuz Anadolu Markaları Yarışması’nda, başta Dijital Dönüşüm kategorisinde ödül alanlar olmak üzere tüm Türkiye’ye başarılarıyla örnek olan şirketleri tebrik ediyorum. Fibabanka, daima Anadolu markalarının destekçisi olacak” dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ “Vodafone Türkiye olarak Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Anadolu işletmelerine ilham olmak amacıyla düzenlenen Anadolu Markaları projesi, işletmelerin Dijital Dönüşümüne ilham verme misyonumuzla doğrudan örtüşmesi nedeniyle bizim için önem taşıyor. Bu proje sayesinde, Yarına Hazırım Platformumuz ile destek verdiğimiz dijitalleşme hareketini şehir bazında detaylandırarak işletmelere markalaşma yolunda teknolojinin önemini anlatma imkânı bulduk. Tüm bu süreçte ‘Anadolu Markaları’ adı altında bir yarışma da düzenleyerek İstanbul dışındaki illere marka bilinicini yerleştirmeyi, marka olma konusunu öne çıkarmayı hedefledik. Bu kapsamda 17 şirketi ‘Anadolu’nun Yükselen Markası’ olarak belirledik. Bu ödüller haricinde, Vodafone ve Fibabanka olarak, ilk defa Dijital Dönüşüm Özel Ödülünü takdim ediyoruz. Vodafone olarak, Anadolu Markaları projesiyle yalnız büyük şehirlerde değil tüm Anadolu’da işletmelerin Dijital Dönüşümde yerini alması ve uluslararası pazarlarda aktif faaliyet göstermesi yolunda önemli bir sinerji yarattığımıza inanıyoruz. Bu vesileyle, ödül alan tüm işletmelerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Anadolu Markaları 2016 Ödül Kazananlar Listesi

Ödüller, Küçük ve Büyük İşletmeler ve Dijital Dönüşüm olmak üzere 3 grupta verildi. “Büyük İşletmeler” kapsamında, Ticaret, Tarım-Gıda ve İmalat alt kategorilerinde 9 firma ilk üç dereceyi paylaşırken 4 firma da jüri özel ödülüne layık görüldü. “Küçük İşletmeler” kapsamında ilk üçe giren firmaların yanı sıra bir de jüri özel ödülü verildi. Dijital Dönüşüm kategorisinde ise 2 firma ödül aldı.

Büyük İşletmeler

Ticaret Kategorisi

  • Makro Market
  • Biletal
  • Calista Luxury Resort

Jüri Özel Ödülü: Sadık Grubu ve Bilkent Cyberpark

Tarım-Gıda Kategorisi

  • Ulusoy Un
  • İpek Hanım’ın Çiftliği
  • Oba Makarnacılık

Jüri Özel Ödülü: Estuz

İmalat Kategorisi

  • Yataş Grup
  • Alpala Grup
  • Berdan Cıvata

Jüri Özel Ödülü: Ofisline

Küçük İşletmeler

  • Bilge Çiftliği
  • Ceyda Gıda
  • Valiz Dünyası

Jüri Özel Ödülü: Ganioğulları/ Elif Konsept

Dijital Dönüşüm

Şimşek Bisküvi

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2541 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?