logo

Anadolu Sigorta, Afet Halinde Kesintisiz İletişime Hazır!

mh_anadolu_sigorta_iletisim

Anadolu Sigorta, olağanüstü durumlarda uydu üzerinden şirket sistemlerine erişim sağlayacak acil durum aracını hizmete aldı.

Acil ve beklenmedik bir afet durumunda, Anadolu Sigorta’nın herhangi bir yerleşkesinde altyapının zarar görmesi halinde, iş sürekliliğinin devam etmesi ve sigortalıların mağdur olmadan hizmet almayı sürdürmesini garanti etmek üzere hazırlanan araç, çalışanların uydu üzerinden ve karasal hatlardan bağımsız olarak, şirket bilgi işlem ağlarına güvenli erişimini sağlıyor.

3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde otomatik olarak uyduya bağlanabilen Anadolu Sigorta acil durum aracı, tablet üzerinden kontrol edilebilen Eutelsat onaylı tam otomatik ka-band uydu anten bağlantısı ile 20 Mbps’a kadar veri indirme ve 6 Mbps’a kadar veri yükleme yapabiliyor.

Bu sayede şirket içi uygulamalara, elektronik posta ve internet hizmetlerine kesintisiz erişim sunulurken, afet veya olağanüstü durumlardan altyapısı zarar gören yerlerde Anadolu Sigorta çalışmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Genel Müdür Musa Ülken, Anadolu Sigorta’nın acil durum aracını, “İş Sürekliliği Yönetim Sistemi” çalışmaları kapsamında, lokal bir felaketten dolayı, teknik altyapının zarar görmesi veya hizmet verememesi nedeniyle, faaliyetlerin yürütülemeyeceği durumlarda kullanmak üzere hizmete aldığını söyledi. Ülken, uydu üzerinden ağ bağlantısı sağlayacak; içinde jeneratör, bilgisayar, telefon ve uydu telefonu gibi donanımların yer aldığı mobil aracın, hızlıca olay yerine gideceğini ve karasal hizmet sağlayıcılardan destek alıncaya kadar geçen sürede, uydu bağlantısını kullanarak Anadolu Sigorta’nın bölgede hizmet vermeyi sürdürmesini sağlayacağını ifade etti.

Etiketler: » »
Share
3093 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?