logo

Anladığınız Kadarım

Aykut Altındağ

Aykut Altındağ
aykut@maxihaber.net
Anladığınız Kadarım

Zaman nasıl da hızlı geçiyor. Çocukluğumda, 1980’li yılların başında TRT’de oynayan “Uzay 1999” isimli bilim kurgu dizisini seyrederken 1999 yılında ayda kurulu olan Ay Üssü Alfa’nın gerçek olup olmayacağını merak eder, biran önce 1999 yılına gelmeyi hayal ederdim. Dizideki uzay araçlarına Kartal ismi verilmişti ve dizi Ay Üssü Alfa’da yerleşmiş insanların Ay’ın Dünya’dan ayrılmasıyla birlikte yaşadıkları serüveni anlatmaktaydı. Zaman çok çabuk geçti. Bizler büyüdük ve belki Ay Üssü Alfa gerçek olmadı ama teknoloji öyle bir yere geldi ki sanırım şu anki imkanlarla ayda benzer bir üs kurmak ve “Kartal” benzeri mekiklerle oraya gidip gelmek hiç de zor olmayacaktır.

Gel zaman git zaman bir yılı daha geride bıraktık. Her yıl bu köşeden yeni yıldan neler istediğimi en açık ve net bir biçimde anlatmaya çalışıyor, bir önceki yılı değerlendiriyorum. Sırayla başlayalım:

1- Uzayan Basın Toplantıları: Özellikle geçen yıl bu konuyu üstüne basa basa tekrarlamış, basın toplantılarının 25-30 dakikadan fazla sürmemesi gerektiğinin, bizlerin hergün 2-3 tanesine katıldığımızın unutulmamasına dikkat çekmiştim. 2012’de bu konuda ciddi bir iyileşme yani kısalma olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl en büyük sıkıntıyı düzenlenen bazı toplantılar için tahsis edilen servislerde yaşadık. Zamanında gelemeyen dostlarımız yüzünden 45 dakikalara varan bekleme sürelerimiz oldu. Ve birçok geç kalan arkadaşımız beklettiği onca arkadaşından bir özür dileme nezaketinde bile bulunmadı. Umarım 2013 basın toplantılarının çok uzun olmadığı, herkesin zamanlamaya dikkat ettiği, kimsenin kimseyi bekletmediği ve insanlık halidir geç de kalınır ama geç kalanın nezaketen bir özür dilemeyi de ihmal etmediği bir yıl olur.

2- Etkinlik Yapılacak Mekan: 2012’de basın toplantısı ve lansman için seçilen mekanların güvenliği ve kalitesi oldukça yüksekti. Fakat hala bu mekanlarda düzenlenen basın toplantılarına gazeteci olmayan hatta davetli bile olmayan kişilerin ellerini kollarını sallayarak girmelerinin bir türlü önlenememesi etkinliği düzenleyenlerin ciddi bir zaafı oldu. 2013’de davet düzenleyen dostlarımızın kapı güvenliğine biraz daha ağırlık vererek bu konuda ciddi bir iyileştirme yapabileceklerini düşünüyorum.

3- Basın Daveti Göndermeyip Ardından Basın Bülteni Göndermek: İşte bu konuda yayın olarak hala çok hassasız. Bizleri her etkinliğe mutlaka çağıracaksınız diye bir kural yok ama basın davetini göndermediğiniz etkinliğin basın bültenini de nezaketen göndermeyin. 2012’de bazı firmalar bu konuda çok dikkatli olup davet etmedikleri yayına bülten göndermeme nezaketinde bulunmalarına rağmen bu konuda hiç de hassas olmayan firmalar da vardı. 2013’de de iletişimci dostlarımızdan isteğimiz şu: Davet etmediğiniz etkinliğin bültenini lütfen göndermeyin.

4- Çağrı Merkezleri Konusu: 2012’de iletişim kurduğum Çağrı Merkezleri konusunda 2011’deki fikrimi değiştirecek pek bir gelişme olmadı. Çok fazla Çağrı Merkezi ile işim gereği muhatap oldum. Fakat gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Turkcell Black Müşteri Hizmetleri servis kalitesine hiçbiri yaklaşamadı. Yani özetle başkası daha iyi bir Çağrı Merkezi hizmeti verene kadar benim gördüğüm en iyisi “Turkcell Black” diyebilirim.

5- Adaletli Reklam Dağıtmazsanız Negatif Ayrımcılık Yaparsınız: Yıl sonunda hiç üşenmedik 2012’de en çok haberini yaptığımız 10 firmayı belirledik. Maxi Haber’de 2012’de en fazla haberi yayınlanan firma Turkcell oldu. Daha sonraki sıralama Vodafone, Microsoft, Türk Telekom ve TTNET olurken HP, Lenovo, Nokia, Toshiba ve Sony ise ilk 10’un içindeki diğer markalardı. Fakat bu markalardan tam 7 tanesi (Turkcell, Microsoft ve Nokia’yı tenzih ediyorum) hem 2012 yılı içinde hem de yayın hayatımıza başladığımız 2004 yılından bu yana, yani tam 9 yıldır bir kez dahi yayınımızı reklam medya planlarına dahil etmediler. Tablo aslında çok ilginç olduğu kadar da üzücü. Bu konuda yazacak ve söyleyecek çok sözüm var ama onların 9 yıllık alışkanlıklarını benim değiştirmem zor görünüyor. Yani demem o ki; ben size ne yazarsam yazayım, ancak anladığınız kadarım.

6- İncelemeye Ürün Gönderme Konusu: Zaman zaman yeni ürün incelemesi yapıyoruz. www.maxionline.net – “Daha Fazla Teknoloji” isimli sadece teknoloji haberlerine yer verdiğimiz yeni haber portalımız ile bu konuya verdiğimiz önem daha da arttı. 2013’de teste ürün gönderecek olan dostlarımızdan diğer yayınlara ilk olarak yeni ürünü incelemeye ne zaman gönderiyorlarsa bize de o zaman diliminde göndermelerini rica ediyoruz. Zamanında gönderemiyorsanız da aradan haftalar geçip herkes inceleme haberini yaptıktan sonra arayıp “Ürünü incelemek ister misiniz?” diye de lütfen sormayın.

Umarım tüm okurlarımızın 2013’de keyifleri hiç kaçmaz, sağlıkları hiç bozulmaz, paraları hiç azalmaz ve mutlulukları hiç eksilmez. Sevginin ve adaletin hüküm sürdüğü bir yıl olması temennisi ile yeni yılınız kutlu olsun.

Bu ayki yazımı anonim bir deyiş ile bitiriyorum. “Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar…”

Aykut Altındağ
Genel Yayın Yönetmeni
www.maxihaber.net

Etiketler: » » »
1876 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...