logo

ASUS, Konsol PC GR8’i Tanıttı

mh_asus_konsol_pc

ASUS Republic of Gamers (ROG), konsollardan ilham alarak tasarladığı, 2,5 litrelik kompakt kasası ile yüksek  performans sergileyen konsol PC GR8’i tanıttı. Cihaz, Full HD kalitesinde oyun deneyimi için Intel Core  i7 işlemci ve NVIDIA  GeForce GTX 750Ti ekran kartı ile donatıldı.

16GB’a varan DDR3L bellek, sabit disk veya yüksek hızlı SSD, dahili çift bant 802.11ac Wi-Fi’a sahip olan bilgisayar Windows 8.1 ön yüklü olarak geliyor. Cihazda ayrıca HD içerikleri, desteklenen Android cihazlardan veya Windows 8.1 bilgisayarlardan direkt HDTV’ye aktarmayı sağlayan dahili Miracast alıcı da bulunuyor.

Dahası cihaz, hızla yükseltme yapabilmeniz için ekstra 2,5 inç sürücü yatağı ile SO-DIMM bellek yuvalarına kolay erişim sağlayan özel tasarımlı kayar kapaklara sahip. Mat siyah yüzeye sahip 2,5 litre hacmindeki kasa, Maya medeniyetinden ilham alan desenlerle ve yanıp sönen ROG logosu ile bezeli. Oyunseverlerin oturma odaları ve yatak odaları için ideal olan bu kompakt tasarım, LAN partilerine katılmak isteyenler için de taşınabilirlik avantajı sunuyor.

 Online oyunlar için donatıldı

Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 750Ti ekran kartına sahip olan cihaz, en güncel oyunları Full HD kalitesinde oynatacak yüksek performansı ile gerçekçi bir oyun deneyimi yaşatıyor. Son derece gerçekçi ve canlı görseller için 4K/UHD desteği de sunan cihaz, HDMI veya DisplayPort bağlantısı aracılığıyla HDTV’ye de bağlanabiliyor.

Intel Ethernet ile daha iyi işlem hacmi sunan cihaz, gelişmiş TCP ve UDP performansı ile küçük online oyun paketleri için benzer teknolojilerden iki kat daha yüksek hız sunuyor. Cihaz ayrıca gecikmesiz bir oyun deneyimi için ağ trafiğini optimize eden GameFirst III yazılımını da içeriyor. Yazılım, gecikmesiz ve kesintisiz oyun performansı için oyun paketlerine öncelik tanıyarak daha fazla bant genişliği atıyor. GameFirst III dört ön ayarlı paket önceliği modu içeriyor ve ağları üzerinde tam kontrol sahibi olmak isteyenlere manuel ayar imkanı da sunuyor. Dahili Network Monitor aracı ise ağ trafiğini yönetebilmenizi ve bağlantı hızlarını kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Üstelik ön yüklü Steam ile sadece birkaç tıkla cihaza istediğiniz oyunu yükleyebiliyorsunuz. Dahası, Steam Big Picture ile kendi PC oyunlarınızı da Full HD TV’de oynayabiliyorsunuz.

 Özel olarak geliştirilen SupremeFX ses teknolojisi 

Cihaz, nefes kesen görsellere eşlik eden üstün ses performansı için SupremeFX ses teknolojisi ile donatıldı. Cihaz özel iç tasarımı ile elektromanyetik parazitleri azaltıyor ve emsalsiz oyun içi ses performansı için birinci sınıf bileşenlerden ve ses araçlarından yararlanıyor.

Cihazda bulunan analog ve dijital bileşenler, elektromanyetik parazitleri minimuma indirmek için fiziksel olarak izole edilerek ayrı tutuluyor. Bilgisayar, sıcak ve doğal sesler üretmek ve oyun içi sesleri daha ayrıntılı işlemek için birinci sınıf Japon yapımı ELNA ses kapasitörleri kullanıyor.

Muhteşem ses donanımından en iyi şekilde yararlanabilmeniz için cihaz Sonic SenseAmp, Sonic SoundStage, Sonic Studio ve Sonic Radar II ses teknolojilerini barındırıyor. Sonic SenseAmp, mükemmel ses performansı sağlamak için dahili amplifikatörü kulaklık direncine eşleşecek şekilde ayarlıyor.

Sonic SoundStage ile sevilen oyun türleri için en iyi ses ayarlarını gerçek zamanlı olarak ayarlanabiliyor. Bu ayar yazılım aracılığıyla ya da BIOS menüsündeki donanım ile yapılabiliyor. İşletim sistemi ya da sürücülerle uğraşmanıza gerek kalmıyor. Sonic SoundStage, SteamOS ile de mükemmel çalışıyor.

Bir ayar yazılımı olan Sonic Studio ise 2 kanallı stereo kulaklıklarda bile tek tıkla 7.1 kanallı Sanal Surround ses performansı alabilmenizi sağlıyor. Yankı, Bass Arttırma, Ekolayzır, Ses Netliği ve Akıllı EQ ayarları ile ses çıkışını kontrol edebiliyorsunuz. Sonic Radar II ise savaş alanında işitsel avantaj elde edebilmeniz için ekrana silah sesleri, adım sesleri ve diğer ses efektlerinin konumlarını gösteren bir katman ekliyor.

 Kolay yükseltilebilir tasarım ve verimli, sessiz ve serin çalışma performansı

Kullanıcı dostu yükseltilebilir bir tasarıma sahip olan cihaz, ekstra sabit disk ve bellek yuvalarına kolay erişim için özel tasarımlı kayar kapaklar ile donatıldı. Boştayken sadece 15W güç tüketen cihaz, enerji verimliliğinin yanı sıra boştayken 20dB ve tam kapasitede çalışırken 28dB değerindeki sessiz performansı ile oturma odalarında ve yatak odalarında kullanmak için idealdir. Maksimum soğutma sağlamak için cihazda ısıyı işlemci ve grafik işlemciden uzaklaştıran büyük boyutlu özel fan ve bakır ısı boruları bulunuyor.

 Oyun sınıfı takviyeler

Cihaz, iki muhteşem ROG aksesuarı ile birlikte geliyor: en zorlu oyunlarda bile üstün hakimiyet ve kontrol imkanı sağlayan ROG Gladius optik fare ve M801 mekanik klavye.

Kablolu optik fare ROG Gladius, FPS oyunlarda rakiplere karşı rekabet avantajı sağlıyor. Fare, özelleştirilebilir tıklama duyarlılığı için kolay geçiş yapılabilen özel bir düğme soketine sahip Omron düğmeler, iki düzeyli oyun içi DPI düğmesi, yan tarafta iki ergonomik kaydırmalı düğme, saniyede 200 inç takip hızı ve 50g ivmeye sahip 6400 dpi optik sensör gibi oyun amaçlı kullanıma yönelik özelliklerle donatıldı.

Şık bir geometrik tasarıma ve kompakt boyutlara sahip olan M801 mekanik klavye ise aynı anda birden fazla tuşa basabilme, N-key rollover ve oyun/PC modları ile oyunlarda tüm kontrolün parmakların ucunda olmasını sağlıyor. Işığın yetersiz olduğu ortamlar için altı arka aydınlatma modu içeren klavye, tepki hızı yüksek vuruşlar için MX sınıfı kırmızı mekanik düğmelere sahip.

Etiketler: » »
Share
2852 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?