logo

ATASAV Vakfı Müzik Ziyafetiyle Bahara Merhaba Dedi

mh_atasav_vakfi_konser

ATASAV Vakfı’nın Altın Kalpler Korosu 3 Mart 2016 tarihinde düzenlenen bir konserle Türk müziği sevenlerine müzik ziyafeti sundular. Zişan Topakoğlu hocanın eğitimiyle 3 yıldır faaliyet gösteren Altın Kalpler Korosu, her sezon olduğu gibi bu sezon da güzel bir konserle bahara merhaba dedi.

Gecenin akışını gazeteci ve küratör Esma Bayraktar üstlendi. Başarılı ve rahat sunumuyla dikkat çeken Esma Bayraktar, günümüzde dünyanın en çok sanatın iyileştirici, bütünleştirici, evrensel diline ve sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında herkese hoşgeldiniz dedikten sonra “Sizler bu salonları doldurdukça Türk Sanat Müziği sonsuza kadar yaşayacak” dedi. Daha sonra kürsüye Atasav Başkanı Sefa Atasoy’u davet etti. Başkanın Hoşgeldiniz konuşmasında Vakıf olarak bilimsel araştırmalar, sanatsal faaliyetler, kent kültürü ve kentlilik bilincinin yaygınlaşması için uğraş veren Atasav’ın Kültür ve Sanat olaylarını da desteklediğini belirterek sanatın ve sanatçının da yanında olduklarını ekledi. Katkıda bulunan herkese, geceye katılarak destek veren tüm konuklara teşekkür ederek “hoşgeldiniz” dedi.

20 kişilik koroya usta sazlar eşlik etti. Kürdili Hicazkar makamıyla başlayan koronun sunduğu 10 eserlik fasıldan sonra yine kürdili hicazkarla devam eden sololara geçildi. Konsere sırasıyla hüzzam,Kürdili hicazkar ve segah eserlerle solo olarak devam edildi. Konser, son olarak yine koronun sunduğu iki eserle son buldu. 3 senedir aynı koroyu çalıştıran Zişan Topakoğlu, herkesin eşlik edebileceği, harika bir repertuar hazırlayarak salonun da şarkıları koroyla bilrlikte söylemesini sağlamış oldu.

Koronun şefliğini başarıyla sürdüren Zişan Topakoğlu, kendisine ayrılan bölümde 3 eser seslendirdi. İlk eseri Zeynettin Maraşlıya aitti. İkinci eseri Hüsnü Üstüne, üçüncü eseri ise Gündoğdu Durana aitti. Ön sıralarda oturan Zeynettin Maraşlı ve Hüsnü Üstün hocalar eserleri okunduğunda ayağa kalkarak alkışlamaları ve gözlerinin dolarak dinleyip teşekkür etmeleri salonda duygusal anlar yaşattı.

Gecenin sonunda bir dahaki konserde buluşmak üzere sözleşilerek vedalaşırken Atasav Başkanı Safa Sarısoy Vakfın mütevelli heyetinden Prof. Dr. Aykut Torosu da sahneye alarak Koro şefi Zişan Topakoğlu’na, sunucu Esma Bayraktara, katılan protokol misafirlerine çiçek vererek geceyi sonlandırdı.

www.atasav.org

Etiketler: » » »
Share
2563 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?