logo

Avlu Ocakbaşı, Adana’nın Lezzetlerini Ermeni Mezeleri İle Buluşturuyor

mh_avlu_ocakbasi

İstanbul’un en yeni ocakbaşı meyhanesi Avlu Ocakbaşı’nın eti-şalgamı, ustası-kebabı, biberi-baharatı Adana’dan geliyor. “Yeni Nesil Meyhane” olarak adından söz ettiren mekan, Adana’nın gerçek lezzetlerini, Ermeni mezeleri ile buluşturarak 90’ların akıllara kazınmış Türkçe pop müzikleri eşliğinde konuklarına keyifli ve nezih bir ortam sunuyor.

Beyoğlu’nda Alman Kültür Vakfı’nın avlusunda yer alan meyhane, sıcacık dekoruyla misafirlerini evinde hissettiriyor. 90’lı yıllarda sözlerini ezbere bildiğimiz şarkılardan oluşan ocakbaşı meyhanenin müzik listesi Levent Yüksel ile başlıyor, Tarkan-Ajda-Sertap’a uğruyor, Ercan Saatçi-Yıldız Tilbe ile sürprizler yapabiliyor. Siz kebabınızı yerken; Rum mezelerinin yanında rakınızı yudumlarken arkada çalan şarkı sizi 15 yıl öncesine götürüyor.

Kebapta asıl amaç gerçek Adana kebabı lezzetini İstanbul’da misafirlere tattırmak. Adana kebabı dışında, Avlu’nun zengin menüsünde, kuzu, beyti, ciğer gibi bilinen kebapların yanı sıra küşleme, şaşlık, külbastı gibi özel tatlar da yer alıyor. Kırmızı et yemeyen konuklar da tavuk kıyması, fıstık ve ince kaşarla hazırlanan mekanın kendine oldukça güvendiği spesiyali Avlu kebabını tercih edebiliyorlar.

Ermeni aşçının elinden günlük çıkan mezeler ise kebabın yanında keyfi arttırıcı özellik taşıyor. 12 çeşit meze ile konuklar masalarını diledikleri renklerle donatabiliyorlar. Avlu’da bir akşam keyfi mekanın kendine özel kremalı elma tatlısı ile sona eriyor. Işıklar biraz daha kısılıyor, grubun keyfine göre müziğin sesi biraz daha arttırılıyor.

Kısacası Avlu’daki samimi ve sıradışı ocakbaşı-meyhane sentezi, bütün klişeleri bozuyor ve sizleri bu keyfi paylaşmaya çağırıyor.

www.avluocakbasi.com

 

Etiketler: » »
Share
5204 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?