logo

Aya İrini’de İnsanlığı Barışa ve Hoşgörüye Davet

mh_aya_irini_konser

Bugüne kadar ABD, Canada, Avusturya, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Yunanistan’da konserler veren, 12 dilde şarkı söyleyen dünyaca ünlü Medeniyetler Korosu ülkemizdeki bir arada yaşama kültürünü geliştirmek üzere İstanbul’da 11 Nisan 2015 tarihinde “Köklerden Göklere Kadim Eserler” konseriyle Aya İrini Müzesi’ndeizleyici ile buluştu. 120 kişilik dev topluluk insanlığı barışa ve hoşgörüye davet etmek için İstanbul’daydı. 2012 Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen içerisinde imam, papaz, rahibe, doktor, avukat öğretmen, manifaturacı, kuyumcu vb. farklı meslek mensuplarından oluşan 120 kişilik Medeniyetler Korosu İstanbul’da iş, cemiyet ve sanat camiasından tanıdık simaların da yer aldığı 900’den fazla müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

12 farklı dilde ilahi ve şarkılar seslendirdiği konserde, sema ve semah gösterileri ile lirik danslar da sergilendi. 60 korist, 35 dansçı ve 25 kişilik orkestradan oluşan ekip, izleyenlerin beğenisini kazandı. Konseri, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim izledi. Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar, konser öncesi yaptığı konuşmada, Allah’ın insanlar için her şeyin en güzelini yarattığını belirterek, “Bir arada yaşamalı ve bir topluluk olmalıyız” dedi.

Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat da insanların Müslüman, Hristiyan ya da Yahudi olabileceğini ancak herkesin tek Allah’ın kulu olduğunu vurgulayarak, “Dünyada birçok savaş var. Bunlara ne gerek var? Özel ve güzel bir ülkedeyiz, bunların kıymetini bilmek ve dünyaya bunu göstermek zorundayız. Koromuzdakilerin kimi imam, kimi papaz, kimi öğrenci yani halktan oluşuyor” dedi. Özfırat İstanbul’da Aya İrini’nin büyülü atmosferinde davetlilere unutulmayacak bir konser yaşatacaklarını söyledi. Konsere yalnızca davetiye ile girileceğini söyleyen Özfırat, 1000 kişilik Aya İrini konserinden sonra daha geniş bir alanda da konser vermeyi de planlıyor.

Etiketler: » » » »
Share
2701 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?