logo

“Beyaz Tuval”in Bu Haftaki Konuğu Sait Günel Oldu

Maxi Haber’in resmi medya sponsorluğu ve ColorBox Art Materials-Winsor Newton katkılarıyla aTürk News ve Kanal 34 TV’de canlı olarak yayınlanan, Piece of ART PR&Gallery’nin hazırladığı, Dilşad Atasoy&Günsu Saraçoğlu’nun sunduğu “BEYAZ TUVAL” programının bu haftaki konuğu ressam Sait Günel oldu.

İzleyiciler sanatçının sanat yaşamıyla ilgili detayları, akrilik ve suluboya alanındaki bilgi ve tecrübelerini dinleme şansı buldu. Ayrıca söyleşi süresince çok çeşitli konulara değinildi. Sait Günel Türkiye’de sanat eğitimi, galericilik ve kolleksiyonerlerle ilgili düşüncelerini keyifli bir sohbetle sanatseverlerle paylaştı.

Sait Günel Kimdir?

1956 yılında doğdu. 1969 yılında yurtdışına yerleşti. Almanya’da dekorasyon eğitimi aldı. 1984 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışmaktadır. Yurtdışında ve yurtiçinde, özel ve resmi kurumlarda farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmalarını sürdürmektedir. İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzeme kullanan sanatçının resimlerindeki belirgin özellik; reel olanın, yer yer deformasyonlarla, dokusal soyutlamayla bütünleşmesidir. Kendi geliştirdiği teknikle yaptığı çalışmalardan, özellikle nü resimleri uluslararası ortamlarda beğeni görmekte ve Uluslararası Yayınevleri (TUSHITA, ARTEC, MAY) tarafından takvim, poster, afiş basımları gerçekleştirmekte, fuarlarda sergilenmektedir.

Resim serüveninde soyut çalışmalar giderek ağırlıklı yer tutmaktadır. Yer çekiminden kurtulmuş devinimin hızı, dokulu yüzeylerde yer alan saf renkli formlar, klasikten gelen gelenekçi yaklaşım ve mekansızlaşma öne çıkan ögelerdir.

Sanatçı çalışmalarına Almanya, Hollanda ve Türkiye’de devam etmektedir.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2877 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?