logo

Bilardo Oyunu Pool Elite Semih Saygıner İle Zirveye Koşuyor

mh_pool_elite_01

Ingame Group, Facebook’taki ilk 3D bilardo oyunu Pool Elite için dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner ile 5 yıllık bir işbirliği yaptı. Dijital oyun pazarında yerli yapım oyunları ve önemli yatırımlarla dikkat çeken Ingame Group, bünyesinde yer alan Elite Oyun stüdyosu tarafından geliştirilen en büyük projelerinden biri olan Pool Elite oyununu dünya çapında Semih Saygıner ile birlikte tanıtacak. Oyun yayıncılık faaliyetleri ise yine Ingame Group bünyesinde yer alan Lokum Oyun tarafından gerçekleştirilecek.

Pool Elite oyunu ile Semih Saygıner’in işbirliğinin duyurulduğu basın toplantısı 21 Ocak 2015 tarihinde Sofa Hotel Nişantaşı’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Ingame Group Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu “Dijital bilardo tutkunlarının yeni adresi olan Pool Elite, Facebook üzerindeki bilardo oyunları arasında zirveyi hedefleyen bir oyun. Her tür bilardo oynayan oyuncu tarafından dünyaca tanınan Semih Saygıner’in bizim için doğru isim olduğu ortadaydı. Kendisi oyunun fiziğine de önemli katkılar sağladı. Dünya çapında oyun tanıtımı ve etkinliklerde birlikte yoğun olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

50 milyon dijital bilardo oyuncusu var

Dünyada 50 milyon dijital bilardo oyuncusu olduğunu belirten Büyükoğlu, Pool Elite ile bu pazarın %10’una ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükoğlu, Pool Elite ile ilgili olarak “Pool Elite dijital bilardo oyunları arasında yeni bir soluk oldu. Oyun şu an Facebook’ta bilardo oyunları arasında beşinci sırada bulunuyor. Oyunumuzu dünyanın 150’den fazla ülkesinden aylık olarak yaklaşık 400.000 kişi oynuyor. İki yıl içerisinde ilk iki oyundan biri olmayı hedefliyoruz. Pool Elite’i Semih Saygıner’in de katkılarıyla 3D en gerçekçi bilardo oyunu olarak geliştirdik. Oyun, çoklu dil desteği ile İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Türkçe, Tayca ve Korece oynanabiliyor. Cross platform yapısıyla yakında bilgisayarın yanı sıra Android, IOS yazılımlı mobil cihazlarda da oynanabilecek olan Pool Elite, E-Spor’a da uygun altyapıya sahip” dedi. Konuşmasında Türkiye oyun pazarı hakkında da bilgiler veren Büyükoğlu, Türkiye’nin son 6-7 yıl içinde önemli büyüme gösterdiğini, pazarın yıllık 300 milyon doları aştığını söyledi. Büyükoğlu oyun sektörünün, müzik ve sinema endüstrilerinin toplamından açık ara daha büyük pazar haline geldiğini sözlerine ekledi.

Semih Saygıner: “Pool Elite turnuvaları da olacak”

Semih Saygıner ise bilardoya geri döndüğü dönemde yapılan bu işbirliğinin kendisine ayrı bir heyecan yaşattığını belirterek “Dünyada bilardo alanında isim yapmış bir Türk sporcusu ile dünya çapında başarı hedefleyen bir Türk şirketinin birlikteliği büyük önem taşıyor. Dünya çapında çok güzel bir işbirliği yaptığımızı düşünüyoruz. Oyunumuza güveniyoruz. Oyunun gelişim aşamalarında da Pool Elite ekibine katkılarım oldu. Benim de tecrübelerimle oyunu gerçekliğe en yakın hale getirdik. Önümüzdeki dönemlerde dijital bilardo tutkunlarının katılabileceği Pool Elite turnuvaları da yapacağız. Böyle bir oyunun marka yüzü olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem gerçek hayatta hem de dijital platformda bilardoya dönmüş oldum” dedi. Saygıner, Pool Elite’in aynı zamanda Türkiye’de bilardo sevgisinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacağını belirterek “Sosyal medya günümüzün en büyük gerçeği. Facebook platformunda bu oyunla tanışan birinin gerçek hayatta da bilardo oynayacağını ve bu oyunu seveceğini düşünüyorum” dedi.

mh_pool_elite_02

“Pool Elite” Oyunu Nasıl Oynanıyor?

Şu an için Facebook üzerinden apps.facebook.com/poolelite adresinden ücretsiz olarak oynanabiliyor. Facebook üzerinden kendi hesabınızla giriş yaptıktan sonra sevdiğiniz bilardo oyun tipine göre (8 Top Amerikan, Karambol, Snooker, Üç Bant) oynamak istediğiniz oyun türünü seçerek dünyanın farklı ülkelerinden bilardo severler ile veya arkadaşlarınızı davet ederek arkadaşlarınız ile bilardo keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3606 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?