logo

Bilgi ve Tanıtım Ekranlarının Geleceği Oldukça Parlak

mh_sistem_9_medya_gorsel

Dijital çağda artık işletmelerin iş stratejisine değil, çağa uygun dijital bir stratejiye ihtiyaçları var. İnsanların bilgi, haber, maç sonuçları hava ile yol durumunu öğrenmek için dijital ekranlara bakma eğilimi artıyor. Bu eğilimi doğru okuyup, geliştirdikleri çağa uygun stratejileri hayata geçiren işletmeler, rakiplerine fark atarak bir adım öne geçiyor.

Dijital bilgi ve tanıtım ekranları sektörü dünyada ‘digital signage’ (DS) olarak biliniyor. Günümüzde DS, ağırlıklı olarak perakende, restoran, ulaştırma, konaklama, ulaştırma, bankacılık, sinema ile kamu sektöründe bilgi ve tanıtım amacıyla kullanılıyor.

Türkiye’de ‘DS’ alanında yüzde 75’lik pazar payına sahip olan Sistem 9 Medya İcra Kurulu Başkanı Kaan Akın, sektörün henüz potansiyelinin yüzde 20’nin kullanıldığını hatırlatarak “DS sektörünün Türkiye’deki hacmi 700 milyon doları buluyor. Dünya ve Türkiye’de sektörün yüzde 80’lik potansiyeli kullanılmayı bekliyor. İnsanların bilgi, haber, maç sonuçları hava ve yol durumunu öğrenmek için dijital ekranlara bakma eğiliminin artmasına paralel olarak sektörün dünyada 2016-2020 yılları arasında, yılda ortalama yüzde 8’lik büyümeler kaydederek 2020’nin sonunda 23,7 milyar dolarlık iş hacmine ulaşması bekleniyor” dedi.

Sektörü büyütecek nedenler

Akın, ekran üreticisi donanım firmaları arasında yaşanan rekabetin fiyatlara olumlu yansıdığını vurgulayarak “Maliyetlerin düşmesi KOBİ düzeyindeki işletmelerin de sisteme sahip olmasını kolaylaştırıyor. KOBİ’lerin kurumsal devlerle rekabete girebilmeleri için dijital bilgi ve tanıtım ekranlarına ihtiyacı var. Dijital bilgi ekranları potansiyel müşterilerinin dikkatini çekip, satışlarını arttırmalarına yardımcı oluyor. Dijital ekranlar ayrıca bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı gibi, ekrana yansıyan görüntüler, müşteride satın alma duygusunu körüklüyor. Bu nedenlerden dolayı önümüzdeki dönemde DS’ye talebin artacağı ve sektörün daha da büyüyeceğine tanık olacağız” dedi.

Eğlence ve bilgi dolu dijital ekranlarının doktor, hastane, banka ve yolcu salonlarındaki insanlar üzerinde bekleme sürelerinin kısıldığı hissi uyandırdığını belirten Akın “Dijital bilgi ekranları bankaların sıra numarası sistemiyle bütünleştirilerek müşteri memnuniyeti arttırılıyor. Sırasını ekrandan takip eden müşteriye dijital ekranlardan sunulan bilgiler müşteride bekleme süresinin kısaldığı algısı yaratıyor. Dünyanın en esnek afişi olan dijital bilgi ekranlarındaki bilgiler anında güncellenebilme özelliğine de sahiptir” dedi.

Etiketler: » »
Share
2192 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?