logo

BlaBlaCar, carpooling.com’u Bünyesine Kattı

mh_blablacar_carpooling_satinalma

Şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı olan ve 2014 Eylül’den beri Türkiye’de de faaliyette olan BlaBlaCar, dünyanın ikinci en büyük şehirler arası ulaşım ağı olan carpooling.com’u satın aldığını açıkladı. Carpooling.com’da Mart ayında satın alınan Macaristan merkezli Autohop gibi şirketin bünyesine katılarak Amsterdam’dan Zagreb’e tüm Avrupa’da entegrebir yolculuk paylaşım ağı yaratılmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda bu satınalmayla beraber, BlaBlaCar dünyanın en büyük paylaşım ekonomisi platformlarından biri haline gelmiş oldu.

BlaBlaCar’ın gücünü insanlardan alan şehirler arası ulaşım ağı, boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle, aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturuyor. İki şirketin satın alınmasıyla beraber BlaBlaCar, Avrupa ve Asya’da 18 pazarda 20 milyon üyeye sahip oldu.

2001 yılında kurulan, Daimler’in desteklediği ve Earlybird’ün yatırım yaptığı carpooling.com, Almanya’nın en eski şehirler arası ulaşım servisi (Almanya’da bilinen adıyla mitfahrgelegenheit.de) ve 14 yıl içinde Almanya’da yolculuk paylaşımını şekillendirerek en saygı duyulan servislerden biri haline geldi. Carpooling.com’un satın alınması, BlaBlaCar’ın Avrupa’nın en fazla nüfusa sahip ülkesi Almanya’daki topluluğunu genişletmesini sağlayacak. Carpooling.com’un Münih’teki ekibi BlaBlaCar’ın 11.ofisi olacak ve BlaBlaCar’ın önceden varolan Hamburg ofisiyle beraber çalışacak.

BlaBlaCar’ın kurucu ortaklarından Nicolas Brusson “Bu önemli satınalmayı tamamlamış ve güçlerimizi carpooling.com ile birleştirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. BlaBlaCar ve carpooling.com yıllardır aynı hedefle çalışan iki şirketti ancak şimdi gerçek anlamdaentegre birAvrupa’lıyolculuk paylaşım topluluğu yaratmış olduk. Bu satınalmalar, şehirler arası yolculuk paylaşımı açısından ciddi bir sıçrama ve paylaşım ekonomisinin güçlenmekte olduğunun göstergesi. Bu özellikle tüketiciler açısından olumlu bir gelişme çünkü paylaşım hizmetleri yeni, sosyal ve daha ekonomik tüketici tercihlerinin yaratılmasını sağlıyor” dedi.

Carpooling.com CEO’su Markus Barnikel ise “Münih’teki carpooling.com ekibi şehirler arası yolculuk paylaşımını daha ileri taşımak için global BlaBlaCar ekibiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella ise satınalmayla ilgili olarak “Avrupa pazarlarında, güvenilir yolculuk paylaşım talebi bir fenomen haline geldi ve topluluğumuzu carpooling.com ve Autohop gibi şirketlerle birleştirmek, Almanya, Orta ve Doğu Avrupa’daki üyelerimize daha iyi ve tamamen entegrebir deneyim yaşama imkanı tanıyacak. Bu pazarlardaki birleşmiş topluluklarımız ciddi öneme sahip bir alternatif ulaşım şekli yaratır hale geldi” dedi.

Şu an BlaBlaCar’ın faaliyet gösterdiği ülkeler: Fransa, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Ukrayna, İngiltere, Hindistan ve Türkiye.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2266 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?