logo

BuzzMyVideos, Türkiye’deki Yatırımlarını Arttıracak

mh_buzz_my_videos

BuzzMyVideos’un kurucu ortakları Bengü Atamer ve Paola Marinone

YouTube üzerinden video içerik üreticilerini daha geniş kitlelerle buluşturup, üreticilere gelir sağlayan aynı zamanda da markaları güçlü video içerik üreticileri aracılığıyla doğru hedef kitlelerle buluşturan Avrupa’nın ilk çoklu kanal ağı BuzzMyVideos, 2015 yılında Türkiye’yi Avrupa genelinde en hızlı büyüyecek pazar olarak görüyor. Merkezi Londra’da bulunan ve bu sene Türkiye’deki yatırımlarını arttırma kararı alan BuzzMyVideos, dünya çapında 16 milyondan fazla aboneye sahip. BuzzMyVideos’un kurucu ortakları Bengü Atamer ve Paola Marinone, gerçekleştirilen basın toplantısında hem Türkiye’deki video içerik üreticilerini bir çatı altında toplayarak daha güçlü ve yaratıcı bir topluluğa dönüştürmek hem de içerik üretimini başka bir noktaya taşıyacak yeni video deneyimleri yaratmak amacıyla BuzzMyVideos Studio’yu hayata geçireceklerini söyledi.

Bu sene itibariyle Türkiye’den 200’den fazla video içerik sağlayıcısının temsilcisi olan BuzzMyVideos’un kurucu ortaklarından Bengü Atamer, BuzzMyVideos çatısı altındaki en iyi video içerik üreticilerine 1 milyondan fazla abone kazandırdıklarını kaydetti. 2014 yılı süresince Türkiye’deki görüntülenme oranlarında geçen seneye oranla yüzde 160 oranında bir büyüme kaydettiklerini açıklayan Atamer, başlangıçtan bu yana sağladıkları çok kanallı online video ağına katılmak için dünya çapında 100 binin üzerinde talep aldıklarını ve her ay 100 yıla eşdeğer sürede videonun görüntülenmesini sağladıklarını söyledi. Globalde içerik sağlayıcılar için elde ettiği gelirlerin 2014’ün ilk yarısında bir önceki yıla oranla yüzde 100’lük bir artış yakaladığını da belirten Atamer, 2015 yılında Türkiye’nin online video alanında büyümesinin çok daha etkin olacağını, video içerik üreticilerine de BuzzMyVideos olarak video üretim, dağıtım ve gelir elde etme konularında teknolojik ve kreatif açıdan her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Video içerik üreticileri için BuzzMyVideos Studio geliyor

Online video sektörünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de patlama yapmayı sürdürdüğünü kaydeden Atamer, bu sene içerisinde içerik üreticilerini aynı çatı altında toplayan, içerik yaratım sürecinde onları destekleyen ve stratejik ve teknik açıdan hem prodüksiyon ihtiyaçlarına destek sunacak hem de içerik üreticilerini yaratıcı gücü kuvvetli bir topluluğa dönüştürmeye imkan sağlayacak olan BuzzMyVideos Studio’yu hayata geçireceklerini söyledi. Şu anda Avrupa’nın çok hızlı büyüyen çoklu kanal ağına sahip olduklarını da kaydeden Atamer “Bugüne kadar uluslararası çoklu kanallar ağında toplam 1.65 milyar dolarlık bir yatırıma karşılık gelen online video sektörünün yükselen oyuncusu olmayı başarıyla sürdürüyoruz” dedi.

Markalar da video içerik üreticilerinin gücünü keşfediyor

Markaların da online videonun ve en önemlisi içerik üreticilerinin erişim gücünün potansiyelinin farkına varmasıyla video reklam ve video içerik pazarlama kampanyaları yapma isteklerinde büyük bir artış gördüklerini söyleyen Atamer, BuzzMyVideos’un en önemli önceliklerinden birinin içerik üreticilerinin markalarla daha etkin çalışmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Atamer, Türkiye’de yapacağımız yatırımlardan biri de içerik üreticilerimiz ile markaları buluşturacak yenilikçi uygulamalar olacak” dedi. Online video pazarının 2017’ye kadar 37 milyar dolara ulaşacağını kaydeden Atamer “Biz bu pazarın kilometre taşı olan bir şirket olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Türkiye’de de video içerik üreticilerinin video üretim, dağıtım ve gelir elde etme serüvenlerini teknolojik ve kreatif açıdan destekleyen öncü şirket olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

www.BuzzMyVideos.com

Etiketler: » » »
Share
2539 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?