logo

Çağdaş Türk Plastik Sanatçıları Paris’deki Sergide Ödüllendirildi

8 – 11 Aralık 2016 tarihleri arasında “Türkiye Delegasyonu” Dışişleri Bakanlığı, T.C. Paris Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Tekirdağ-Süleymanpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunda Carrousel du Louvre / Salle Le Notre-Paris’te Paris SNBA-Société Nationale des Beaux-Arts / uluslararası plastik sanatlar sergisine katıldı. Nurhilal Harsa, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Derya Ülker, Duygu Aydoğan, Erhan Lanpir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Nevres Akın, Nurdan Likos,Pelin Özgöçen, Raşit Altun, Reyhan Uludağ, Özgür Eryılmaz, Samet Arda Selim, Selda Eren, Serdar Leblebici tek tek “Altın Madalya” ile ödüllendirildi.

Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, sergiyi ziyaret etti, açılışta konuşma yaptı ve daha sonrada büyükelçilik rezidansında sanatçıları ağırladı.

“Kare-Carré” isimli sergi için kapsamlı katalog basıldı. Katalog sergi süresince izleyicilere ücretsiz dağıtıldı ve büyük ilgi gördü.

SNBA Türkiye Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa, Paris’te 12. yılına giren sergi katılımlarıyla ilgili olarak “Dünyanın önemsediği bu çağdaş sanat platformunda 12. yılımızı dolduruyor olmak çok anlamlı ve mutluluk vericidir. Sorumluluklarımızın bilinciyle bu duruşumuzu devam ettirmemiz sonucu bu yıl çok önemli bir başarıya imza atmış olmaktan dolayı mutluyuz. Pentür dalında katılan tüm sanatçılarımız tek tek altın madalya alarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Tekirdağ-Süleymanpaşa Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya duyarlı Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat beyefendinin bizim için çok anlamlı olan sponsorluğuna, Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa beyefendiye, kargomuzu taşıyan Türk Hava Yolları’na ve T.C.Dışışleri Bakanlığı’na Türkiye Delegasyonu olarak şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
3380 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?