logo

“Çek Bir Kısa Film” Yarışmasının Kazananları Ödüllerini Aldılar

mh_kisa_film_yarismasi

Gelenekselleşen yarışmaları ve dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Gonca Dergisi, “Çek Bir Kısa Film” adlı yeni yarışmasının ödül törenini İstanbul Trump Towers’ta gerçekleştirdi.

Basın ve sanat camiasının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren minik sanatçılar ödüllerini duayen isimlerden aldı. Gala şeklinde gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren kısa filmler, katılımcılara sinema perdesinde takdim edildi.

Konusu “Teşekkür edecek çok şey var!” olan yarışma, iki kategoriden oluştu. Her iki kategoride de birincilere Macbook; ikincilere Drone; üçüncülere Ipad ödülü verildi. Filmlerde gösterdikleri performanstan dolayı Ahmet Nadir Akgül, Maya Ösmen, Buğra Yılmaz ve Yağmur Bıçakçı en iyi oyuncu ödülüne layık görüldüler. Ödüllerini Bugün TV Ana Haber Sunucusu Emre Buga, Irmak TV Sunucusu Seyit Nur Fethi Erkal ve Gonca Dergisi Editörü Sümeyra Özcan’dan alan minik sanatçılar oldukça heyecanlıydı.

Derece Ödülleri

Birinci kategoride ödülleri Ukrayna’dan yarışmaya katılarak üçüncülük payesi kazanan Zeynep Beyza Acun’a Ukraynalı Şair Valery Kolos; ikincilik payesini kazanan Süleyman Kerem Önal’a, Yedirenk Sanat Vakfı Başkanı Ali Tokul; birincilik payesi kazanan Mahir Erdoğan Uçucu’ ya ise Nedim Hazar takdim etti.

İkinci kategoride ödülleri üçüncülük payesi kazanan Oylum Özkan’a müzisyen Muaz Gülen; ikincilik payesi kazanan Akif Cebeci’ ye sinema sanatçısı Burak Tarık; birincilik payesi kazanan Cihan Çaylı’ ya ise Nadir Sarıbacak takdim etti.

151 Film 151 Yönetmen!

Sanatın birleştirici gücüne temas eden Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Hasan Ahmet Gökçe “Çek Bir Kısa Film’e yurt dışından 15, yurt içinden 136 olmak üzere toplamda 151 filmle başvuru yapıldı. Yarışmaya başta ABD ve Almanya olmak üzere Avusturya, Kırgızistan, Makedonya, Mısır, Ukranya’dan pek çok çocuk yönetmen, çektikleri birbirinden güzel filmle katıldı. Dilerim bu katılım önümüzdeki senelerde katlanarak devam eder” dedi.

Yarışmaların Olmazsa Olmazı: Nitelikli Jüri

Her yönüyle ilgi çeken yarışmanın jürisi de göz dolduruyor. Sinema eleştirmeni Nedim Hazar, ünlü oyuncular Mete Horozoğlu ve Nedim Sarıbacak, müzisyen Muaz Gülen, Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Hasan Ahmet Gökçe ve iletişim psikoloğu Sümeyra Özcan tarafından onaylandı.

www.cekbirkisafilm.com

Etiketler: » »
Share
2243 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?