logo

Cenk Gençdiş Fotoğraftaki 25 Yılını Olympus Galeri’de Sergiliyor

mh_sergi_cenk_gencdis

Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilaç üretim üssü Pharmactive İlaç, spora ve sanata verdiği desteğe bir yenisini daha ekledi. Pharmactive İlaç, Fototrek Fotoğraf Merkezi’nin kurucusu Cenk Gençdiş’in fotoğraftaki 25. yılı anısına çıkarttığı “Eski Kıtanın Yollarında” albümüne ve bu albümden seçilmiş olan fotoğraflarla düzenlenen sergiye sponsor oldu.

 Yolculuklar ve Fotoğraflar

Cenk Gençdiş’in Asya ülkelerine yapmış olduğu 22 yolculuktan seçilen karelerin yer aldığı fotoğraf albümü piyasaya çıktı. Söz konusu kitapla aynı ismi taşıyan “Eski Kıtanın Yollarında” fotoğraf sergisinde bu fotoğraf albümünde yer alan fotoğraflardan seçilen toplam 75 çalışma sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide Suriye, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Tibet’te çekilen fotoğraflar yer alıyor. Sergi açılışında konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Cenk Gençdiş “Fotoğraflarım sadece “güzellikleri” değil rahatsız eden, doğru gitmeyen şeyleri de göstersin, yan yana geldiklerinde bir anlatı oluştursunlar istedim. Bu amaçla İran, Suriye, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Tibet’e defalarca, toplam 22 kez, gittim, döndüm” diyerek fotoğraf ve yolculuğu birbirini tamamlayan bir yaşam tarzına dönüştürdüğünü açıkladı.

80 yılına ışık tutan Ara Güler’in “Best of: Ara’dan 77 Yıl Geçti” kitabına destek olan Pharmactive İlaç, bilim ve sanata verdiği değerin ilk adımını bu şekilde atmış oldu. Bununla birlikte yaklaşık 2 aydır devam eden ve Omurilik Felçlileri Derneğine Tekerlekli Sandalye bağışlamak amacı ile Hekim ve Eczacıları İstanbul Maratonu’na hazırlayarak, koştukları her kilometre başına bağışta bulunacağı “Yardım için Koş” projesini hayata geçirdi. Geçtiğimiz aylarda Tiyatro Sahnekarlar’ın sahnelediği, Bora Severcan’ın yönettiği ve Ömer Vatanartıran, Öznur Serçeler, Halim Ercan, Pelin Akil, Melda Gür,  Alkış Peker, Sefa Zengin ve Volkan Severcan’ın rol aldığı “Sersefil” oyununa sponsor olan Pharmactive İlaç, Türkiye’nin dört bir yanından doktor ve eczacılara ulaşmanın hazzını yaşıyor.

Beyoğlu Olympus Galeri’de gerçekleşen fotoğraf sergisi, ışığın peşinde geçen 25 yılın görsellerini keşfetmeyi bekleyen tüm fotoğraf severler tarafından 02 Aralık 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Adres: İstiklal Cad. Galatasaray Han. No: 120 Kat: 2A    Beyoğlu – İstanbul

www.fototrek.com/olympusgaleri.html

Etiketler: » »
Share
2626 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?