logo

Cisco Yeni Çözümü Mobility IQ’yu Tanıttı

mh_cisco_gurkan_gurcan

Cisco Türkiye Servis Sağlayıcı Sistemleri Müdürü Gürkan Gülcan

Cisco Barcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresinde (MWC) servis sağlayıcılar için görsel ağ bilgisinin gücünü ortaya çıkaran ve eşsiz iş fırsatları sağlayan mobilite SaaS (bir hizmet olarak yazılım) analiz çözümü Mobility IQ’yu tanıttı. Cisco Bulut Hizmetleri üzerinden sağlanan SaaS çözümü, Wi-Fi, 3G ve LTE ağ faaliyeti açısından gerçek zamanlı olarak ileri düzey iç görü ve eşsiz bir kuşbakışı görünüm sağlıyor. Servis sağlayıcılar esnek bir Servis tüketim modeli kullanarak yeni iş fırsatları belirleyip bunlardan yararlanabiliyor ve heyecan verici yeni deneyimlerini müşterilerine aktarabiliyor.

Mobility IQ, servis sağlayıcılar ve kurumsal müşterilerine Wi-Fi, 3G ve LTE ağlarında ağ, kullanıcı ve iş zekası açısından gerçek zamanlı görüş imkanı sağlayarak önemli sektör değişikliklerinin yaratacağı ihtiyacı karşılıyor. Bu yeni yetkinlik, servis sağlayıcıların müşterilerine değerli, farklılaştırılmış yeni mobil hizmetler sunmasının yanı sıra operasyonel verimliliğin artmasına yardımcı oluyor.

Geleneksel olarak servis sağlayıcılar ağlarına özgü verilere erişebilirler. Ancak, hizmetler ölçeklendikçe, veriler bilgi teknolojileri silolarında parçalara ayrılıyor ve müşterileri çoğunlukla mobil hizmetleri tüketirken, servis sağlayıcılar iç mekanlar ve iç ağlarıyla ilgili olarak genelde sınırlı bir görüşe sahip oluyor. Cisco Mobility IQ üç temel unsurla ilgili olarak operasyonel verimliliği ve iş değerini arttırabilen bilgi ve yetkinliği sağlıyor:

Ağ Operasyonları – Tüm ağın sağlığına ilişkin tek ve dinamik bir resim sağlayan ve harekete geçilmesi için API’ler (uygulama programlama ara yüzleri) sağlayan Mobility IQ, performansın optimize edilmesine ve ele alınacak sorunlu alanların belirlenmesine yardımcı oluyor. Söz konusu öngörüler maliyet tasarrufu ve daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlanmasına yardımcı oluyor.

Pazarlama – İç mekan ve dış mekan mobil kullanıcı davranışlarına ilişkin çok kullanılan güzergahlar, sosyal medya aktiviteleri gibi bilgilere daha bütüncül iç görüler sağlayan Mobility IQ, en doğru anlarda doğru deneyim ve doğru hizmetlerin sunulmasını sağlıyor. Bu bilgiler, yönetilen hizmetler gibi farklı sektör dikeylerine özel olarak uyarlanabilen ek katma değer sağlayabiliyor.

Yönetilen Hizmetler – Alışveriş ve kongre merkezleri, stadyumlar, perakende zincirleri ve toplu ulaşım merkezleri gibi kalabalıklara açık mekanlarda kurumsal müşterilere, müşteri ve son kullanıcı eğilimleri ile ilgili gerçek zamanlı, eyleme geçmeye yönelik bilgiler sağlayan Mobility IQ, işletmelerin gerekçeli ticari kararlar vermesini ve ilgili servis sağlayıcı hizmetlerinden daha fazla değer çıkarmasını sağlıyor.

Cisco’nun Servis sağlayıcı stratejisi kapsamında geliştirilen Mobility IQ’nun, Türkiye’de de müşterilerine karlı iş fırsatlarını değerlendirme imkanı sağlayan en iyi örneklerden biri olduğunu vurgulayan Cisco Türkiye Servis Sağlayıcı Sistemleri Müdürü Gürkan Gülcan,  LTE’nin 2015 sonunda kullanıma geçmesi ile birlikte görsel ağ bilgisinin daha önemli hale geleceğini ve bu yeni çözümün servis sağlayıcılar ve kurumsal müşterilerinin kendi ağlarını daha iyi anlamalarına, hizmetlerini optimize etmelerine ve sonuç olarak gelirlerini artırmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Cisco Görsel Ağ Endeksi (VNI) 2014-2019 Küresel Mobil Veri Trafiği Tahmini Raporu’na göre önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’nin de içinde bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde mobil veri trafiği yaklaşık 14 kat artacak. Bu artışı tetikleyen önemli unsurlar, daha güçlü mobil cihazlar, makineden makineye (M2M) bağlantıların sürekli olarak kullanımının artması ve daha hızlı hücresel ağlara daha geniş çaplı erişim olacak. Raporda küresel Wi-Fi aktarma (offload) trafiğinin 2019 yılı itibariyle küresel hücresel trafiği aşacağına dikkat çekiliyor ve birçok taşıyıcının mobil hizmet stratejilerinde küçük hücre teknolojilerinin öneminin artacağının altı çiziliyor.

Mobility IQ, reklamcılık veya sosyal keşifle alakalı firmalara sunduğu arayüzlerle değerli iş ortaklıklarına da imkan sağlıyor. Cisco bu hizmeti Cisco onaylı iş ortaklarına da sunmayı planlıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
2844 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?