logo

Cisco’dan 10 Engelli Gence Ağ Uzmanlığı Eğitimi

jenerik_it_egitim

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, engellilerin topluma entegrasyonunu ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi. “Bilişim Engel Tanımaz” projesi ile, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Cisco Networking Academy programı dahilinde engelli gençlere ağ uzmanlığı eğitimi veriliyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından TR81/14/Sosyal/0029 numaralı Sosyal Kalkınma Destek Projesi kapsamında desteklenen proje ile 17-30 yaş arası yüzde 20 ortopedik engelli 10 genç, bilgisayar ağları tasarlayabilmeleri, oluşturabilmeleri ve yönetebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri öğreniyor.

Gençler, BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından sağlanan finansmanla, 28.09.2014 tarihinde başlayan ve 17.01.2015’te sona erecek, toplam 300 saatlik Cisco Networking Academy eğitimini başarıyla tamamladıklarında, uluslararası geçerliliği olan bir Ağ Uzmanlığı Sertifikası’na sahip olacak. Böylece gençler, kamuda ve özel şirketlerin bilgi işlem bölümlerinde istihdam edilme şansını yakalayabilecek.

2008 yılından bu yana Cisco Networking Academy üyesi olan Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Bilişim Engel Tanımaz” projesinin yanı sıra bir başka başarıya daha imza attı: Okulda görevli bilişim teknolojileri öğretmeni ve Cisco Networking Academy Sorumlusu Ahmet Nusret Özalp, 2013/2014 öğretim yılında Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa bölgesinin en başarılı Cisco Bilişim Teknolojileri kursu eğitmeni seçilerek, IT Essentials Curriculum Specialist ve Advanced Level Instructor Excellence ödüllerine layık görüldü.

Üniversiteye başlamaya veya meslek hayatına atılmaya hazırlanan öğrencileri bilgi ve iletişim teknolojileri alanında, temel seviyeden ileri seviyeye kadar bilgi ve becerilerle donatmayı hedefleyen Cisco Networking Academy, 165 ülkede uygulanan bir teknoloji eğitim programı. Kâr amacı gütmeyen kurumlar ve okullarla işbirliği yapan Cisco Networking Academy, Türkiye’de 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Etiketler: » » »
Share
2546 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?