logo

Çocuğunuz İnternette Güvende mi?

jenerik_cocuklarEn değer verdiğimiz çocuklarımız gerçekten internette güvendeler mi? Onlar interneti kullanırken tam olarak ne yaptıklarını, hangi sitelere girdiklerini ve kimlerle arkadaşlık yaptıklarını biliyor muyuz? Çocuklarımızı internette başıboş bıraktığımız zaman başlarına neler gelebileceği sizin başınıza ne işler açabilecekleri hakkında ne kadar bilgimiz var? Eğer sizin de kafanızda bu sorular dolaşıyorsa işin öneminin farkındasınız demektir.

Çocuklar genel olarak bakıldığında interneti oyun, eğitim ve haberleşme amacıyla kullansalar da aslında internetten ne tür tehditler gelebileceğini önce anne ve babaların bilmesi gerekiyor. Sorumluluk duyan bir anne ve babanın yapması gereken çocuğuna bilgisayar eğitimi vermekten ziyade internet kullanırken ne tür tehlikelere maruz kalacağını öğretmesi olacaktır.

Çocuklar İnternetten Maruz Kalacakları Tehlikelerden Nasıl Korunur?

  • Çocuğunuzun bilgisayarının sizin denetim yapabileceğiniz bir ortamda olmasına özen gösterin.
  • Çocuğunuzun kullandığı internet tarayıcısındaki otomatik açılan pencere engelleyicisini çalıştırın.
  • Çocuklarınıza iki şeyi hatırlatın; birisinin tacizine maruz kaldıklarında bunu size söylemeleri gerektiğini ve internet ortamında kimseye küfür ve tehdit etmemeleri gerektiğini.
  • Çocuklarınızı ikaz etmeniz gereken bir konu da ailenizin mahrem bilgilerinin kimselere verilmemesi olsun. Başkalarına kesinlikle ev adresi, telefon numarası ve okul çıkış saatleri gibi bilgileri vermesinler.
  • Çocuğunuzun internetten yeni tanıştığı birisiyle kısa zaman içinde buluşmasına razı olmayın. Kötü amaçlı kişilerin nerede karşımıza çıkacağı hiç belli olmaz.
  • Çocukları pornodan korumak için onlarla iletişimde olun ve gerektiği zaman sizin onayladığınız sitelerden cinsellikle ilgili bilgi almasına yardım edin.

Etiketler: » »
Share
2104 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?