logo

Crossover, IT Uzmanları İçin İşe Alım Turnuvası Düzenledi

Crossover’ın İstanbul’da düzenlediği işe alım turnuvası IT uzmanlarından büyük ilgi gördü. Hafta sonu Titanic City Hotel’de düzenlenen turnuvada farklı pozisyonlar için başvuran yaklaşık 1000 aday arasından seçilen 150 kişi global şirketlerde iş bulabilmek için ter döktü. ABD merkezli global teknoloji şirketlerinde istihdamın önünü açan Crossover, önümüzdeki aylarda yeni bir işe alım turnuvası daha düzenleyecek.

Hedef 2018’de 300 kişiye ulaşmak

Gördükleri ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirten Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata “Bugün teknoloji tüm iş hayatını kökünden değiştirirken, uzaktan çalışarak büyük değişimlerin parçası olmanız, dünyanın dört bir yanındaki ekip arkadaşlarınızla ortak proje yürütmeniz mümkün. Türkiye’nin de bu trendleri yakalaması, geleceğin çalışma modellerini şimdiden tüm sektörlere entregre etmesi gerekiyor. Hedefimiz 2018 yılında 200 kişinin daha üst düzey pozisyonlarda istihdam edilmesini sağlamak” dedi. Ata, önümüzdeki aylarda yeni bir turnuva düzenleyerek, kalifiye iş gücü ile buluşmak için çabalarının süreceğini de sözlerine ekledi” dedi.

Başta Java olmak üzere .NET, Ruby, Python, PHP gibi farklı yazılım dillerinde kıdemli yazılım geliştiricilerin ve yöneticilerin ABD’li teknoloji şirketlerinde istihdamını sağlayan Crossover, bugüne kadar Türkiye’den 100’e yakın profesyoneli işe yerleştirdi.

Adaylar bir dizi testten geçiyor

Crossover modeline göre pozisyona en uygun adaylar, bulundukları ülkede yaşamlarını sürdürürken, global şirketlerde çalışma imkanı buluyor. Crossover üyeliği olan şirketler de uzaktan çalışmaya uygun pozisyonlar için şirketin merkez ofisine bağlı olacak şekilde üst düzey uzmanları istihdam ediyor. Türkiye ekibi bugüne kadar aralarında Polonya, Rusya, Mısır, Pakistan gibi ülkelerde işe alım turnuvaları düzenledi. Crossover işe alım turnuvalarında kıdemli profesyoneller bir araya gelerek bazı testlere giriyorlar, kod yazma teknikleri konusunda sınanıyor ve teknik işe alım görüşmeleri yapıyorlar. En iyi sonucu alan adaylar da uzaktan çalışma sistemini benimseyen Aurea Software, Jive, Versate gibi teknoloji şirketleri tarafından istihdam ediliyor. Yapılan işe alımların hepsi tam zamanlı ve çalışanların haftada 40 saati tamamlamaları bekleniyor ancak bu süreyi nasıl planlayacakları tamamen çalışanlara bırakılıyor.

https://www.crossover.com

Etiketler: » »
Share
2201 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?