logo

Cumhuriyet “İZ” Resim Sergisi Açıldı

İstanbul Bahçeşehir’de Günay Aral Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi Cumhuriyet “İZ” seçkin davetliler huzurunda 28 Ekim 2017 tarihinde açıldı. Bahçeşehirliler Derneği (BADER) lokalinde açılan sergide öğrenciler, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanına kadar izlediği yolu on aylık eğitim sonunda tuval üzerine akrilik boya ile hazırladılar. 50 resim ve bir enstalasyondan oluşan sergide dikkat çeken çalışmalar övgüye değerdi.

Açılışını Bader Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barış Karabulut’un yaptığı sergide Uluer Aral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından serginin aynı zamanda Küratörlüğünü de yapan Günay Aral “Haftada bir gün üçer saat atölyeye gelen öğrencilerim 10 ayda çok güzel çalışmalar ortaya çıkardılar. Amacımız onların özgürce resim yapmaları, becerilerini ve özgüvenlerini ortaya çıkarmaktı, bunda da oldukça başarılı oldular. Özellikle 30 parça tuvalden oluşan yerleştirmede, çocuklar içeriğini bilmeden her bir tuvali belli bir disiplinle ayrı ayrı çalıştılar ve bu tuvaller birleştiğinde sergimizin konusu ortaya çıktı. Çocuklarımızı gönülden kutlar, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Bu serginin amacı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e inanan, Cumhuriyet’e saygılı çocukların sergiledikleri, sanatçıların demokrasiye ve Atatürk’e inandıklarını anlatan bir atölye sergidir” dedi.

Aral, konuşmasının sonunda ressam Gülsün Karadayı’yı ödülleri vermesi için sahneye davet etti. Karadayı, sanatın birleştirici gücünden söz ederek herkesi barış içinde elele olmaya davet etti. Çocukların ödüllerini de vererek hepsini ayrı ayrı tebrik edip başarılar diledi.

Günay Aral Atölyesi’ndeki çalışmalardan oluşan Cumhuriyet “İZ” sergisi 5 Kasım tarihine kadar gezilebilir.

Etiketler: » » » » »
Share
3431 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?