logo

Dell’den Yeni Kampüs ve Veri Merkezi Ağ Çözümleri

mh_dell_kurumsal_cozumler

Dell, kampüs ağlarında her geçen gün artan karmaşıklığa ve veri merkezlerinin büyük bir hızla artan bant genişliği taleplerine yanıt vermek için ağ portföyüne yeni ürünler eklediğini açıkladı. Dell, kampüsler için Dell Networking C9010 Ağ Direktör anahtarı ile bileşeni C1048P Hızlı Erişim Düğümünün kullanıldığı yeni ve tümleşik bir kampüs mimarisi sunuyor. Veri merkezinde ise Dell, benzersiz raf içi ağ esnekliği sağlamak üzere çoklu hızlı bağlantı, modülerlik ve açık ağ oluşturmayı birleştiren Dell Networking S6100-ON’u tanıttı.

Dell Solutions Türkiye Direktörü Nevcihan Matur “Dell’de, veri merkezinde sunucu, depolama ve iş yüklerini bir araya getirmekten kampüste masaüstü bilgisayarları ve mobil cihazları bağlamaya kadar ağ oluşturmayı bütünsel ve uçtan uca ele alıyoruz. Müşterilerimizin geleceğe hazır olmalarına yardım etmek üzere bu yeni ürünler ve özellikler ile yepyeni seviyelerde sadelik ve esneklik sağladığımız için son derece heyecanlıyız” dedi.

Yeni Kampüs Ağ Mimarisi: Yeni Dell Networking C9010 Ağ Direktörü ve C1048P Hızlı Erişim Düğümü

Geliştirilmiş ölçeklenebilirlik ile sadeleştirilmiş yönetimi bir arada talep eden orta ve büyük ölçekli kampüs ortamları için tasarlanan yeni Dell birleşik kampüs mimarisi, erişimden çekirdeğe kadar tüm kampüs için tek bir yönetim görünümü sağlıyor. Böylece hizmet kalitesi, belirlenen kuralların karşılanması ve yazılım güncellemeleri ile yazılım tanımlı özelliklerin programlanması için tek bir kontrol noktası oluşturuluyor. Buna ek olarak endüstri standardı protokoller sayesinde yeni Dell kampüs mimarisi Dell Network N-serisi anahtarların erişim düğümleri olarak yeniden kullanılmasıyla mevcut Dell kampüs yatırımları üzerinden derhal kullanılır hale getirilebiliyor.

Yeni Dell Networking C9010 Ağ Direktörü, yeni nesil çoklu hız desteği olan modüler bir anahtar ve Dell kampüs ağı mimarisini temel alan ilk platform olarak öne çıkıyor. Merkezi olarak yönetilen 4.000 sanal bağlantı noktası için uygun ölçeklendirme, sağladığı 10 Gb ve 40 Gb Ethernet desteği ile kullanım ömrü boyunca esneklik ile son kullanıcı ve uç noktalardan oluşan çok yönlü kampüslerin artan bant genişliği gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir araca ihtiyaç kalmadan gelecekte 100 GbE’ye yükseltme olanağı sunuyor. İlk kurulumda C9010, Dell Networking C1048P Hızlı Erişim bağlantı üniteleri olmadan kablolama panellerinde toplu ana anahtarlama platformu olarak hizmet vermek üzere geleneksel kampüs anahtarlama platformu olarak kurulabiliyor.

Bununla birlikte kampüs içinde yepyeni sadelik ve ölçekleme seviyeleri sağlamak için C9010’ın gerçek gücü C1048P Hızlı Erişim bağlantı üniteleri ile birlikte kullanıldığında ortaya çıkıyor. Dell Networking C1048P, Ethernet üzerinden C9010’a zenginleştirilmiş güç ve kullanıcı erişimi ile bağlantı sağlayarak C9010 Ağ Direktörünün yeterliliklerini genişletiyor. C1048P, tek başına veya yığın yapılandırması şeklinde kurulabiliyor ve yeni mimariye istendiğinde eklenebilmesiyle mevcut bakım ve çalıştırma işlerini son derece sadeleştiriyor.

Yeni Dell Ağ S6100-ON Çoklu-Hızlı Modüler Raf İçi Anahtar

S Serisi Veri merkezi anahtarlarının en yenisi olan Dell Network S6100-ON, çoklu hızlı bağlantı ile kasa seviyesinde modülerlik ve açık ağ oluşturmayı birleştirerek, kabin içinde maksimum esneklik ve kontrol arayan veri merkezi operatörleri için ideal çözümü sunuyor. Birden çok genişleme modülü sayesinde kullanıcılar, 10 ila 100 GbE arasında değişen bağlantı noktası hızı ile kurulumda esneklik sağlamak üzere hem QSFP28 hem de CXP bağlantı noktası seçeneği sunabilme esnekliğine kavuşuyor. Artan yoğunluğu, performansı, esnekliği ve sadeleştirilmiş yönetimi ile Dell S6100-ON Geleceğe Hazır Kurumlar için son derece önemli öğeler olan sanallaştırma, bulut ve büyük veri analitiği ortamları için ideal çözümü sunuyor.

www.dell.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2132 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?