logo

DevOpsDays, 300’den Fazla Yazılım Uzmanını İstanbul’da Ağırladı

İlk kez 2009 yılında Belçika’da düzenlenen ve kısa zamanda tüm dünyaya yayılan DevOpsDays, Türkiye’deki ikinci yılında 300’den fazla yazılım uzmanını bir araya getirdi

Yazılım ve sistem takımlarını farklı bir platformda bir araya getirip birlikte ve daha verimli çalışmalarını sağlayan, aralarındaki anlık bağımlılıkları ortadan kaldırmaya yönelik bir felsefe ve yöntem olan DevOps’u geliştirmek için 2009 yılından beri düzenlenen DevOpsDays, geçen hafta Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirildi. Kariyerinin başındaki yazılımcılardan üst düzey yöneticilere kadar sektöre ilgili duyan 300’den fazla profesyonelleri ağırlayan DevOpsDays, Codeship’ten Laura Frank, Container Solutions’tan Adam Sandor, Google Kubernetes takımından Ahmet Alp Balkan, XebiaLabs’den Andreas Prins’in yanı sıra Daniel Berman, Naeem Sarfraz, Mete Atamel, Tolga Tunca, Hakan Özler, Serhat Can, Orhan Kalaycı, Özay Civelek ve Emel Doğrusöz gibi uzman ve konuşmacıları bir araya getirdi.

DevOpsDays etkinliği açılış töreninde DevOps Turkey’i temsilen açılış konuşmalarını Kloia DevOps danışmanı Derya Sezen, Thoughtworks Türkiye Teknoloji Lideri Erkan Binici ve Shopinle.com CTO’su Mesut Can Gürle gerçekleştirdi.

Konuşmasında, yazılım sektörü henüz emekleme aşamasındayken üretim sektörünün yapay zekâ unsurlarını barındıran Endüstri 4.0’a geçişi konuşmakta olduğunu belirten Derya Sezen “Diğer yandan sektöre ilgi duyan, kişisel gelişime açık yeni bir nesil geldiğini DevOps Turkey olarak her toplantıda görüyoruz” dedi.

Günümüzde teknoloji kullanımında yaşanan kırılma ile birlikte artan iş baskısı altında ezilen yazılım geliştirme ekiplerinin kaliteli yazılımlar üretebilmesi için DevOps pratiklerini kullanmaları gerektiğini vurgulayan Erkan Binici, böylelikle güçlerini artırırken daha keyifli ve daha üretken çalışabileceklerini ifade etti. Binici “DevOps temelde ekiplerin iş yapışını ve yetkinlerini geliştirmeyi hedeflediğinden sadece bir araç ile veya bazı süreçleri değiştirerek sağlanamayacaktır. Bu doğrultuda ekiplerine, yatırım yapanlar başarılı olacaktır“ dedi.

Mesut Can Gürle ise “DevOps Turkey 2015 yılından beri gönüllü olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kurulduğu ilk günden bu yana 2400’den fazla üye ile 21 etkinlik düzenledik. Her sene çıtayı yükselterek daha çok insana ulaşıp bilgi paylaşımını arttırmaya çalışıyoruz. Yıl içerisindeki bütün etkinliklerimize meetup.com üzerinde Istanbul Devops Turkey Meetup ve Twitter’da devopstr hesabı üzerinden erişilebilir. Herkesi katkı vermeye ve gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde söz alan VNGRS CEO’su Deniz Oktar “Dijital dönüşüm, Agile ve DevOps birbirinden ayrılmaz ve bütünleşik olarak düşünülmesi gereken yaklaşımlardır. Hem teknik birimler hem de iş birimleri elde edilecek faydalar üzerinde anlaşmalı ve DevOps’u teknik bir macera değil, tüm şirket kültürünü değiştirecek önemli yapı taşlarından biri olarak görmeli” dedi.

Sektörün yoğun ilgisi ile gerçekleşen DevOpsDays yazılım alanında gerçekleştirilen sunumların yanı sıra konuları katılımcılar tarafından belirlenen çoklu açık alan oturumlarını da içerdi. Bu şekilde alanda çalışan uzmanlar bir araya gelerek en son teknolojilerle ilgili deneyim ve bilgilerini paylaşırken, ulusal ve uluslararası yenilik ve uygulamaların özgür bir ortamda tartışıldı.

Etkinlik, DevOps Turkey tarafından ThoughtWorks, Kloia ve VNGRS işbirliği ile gerçekleştirildi. DevOpsDays İstanbul 2017’ye Xebialabs platin sponsorluk, BKM, iyzico, Deloitte ve Saha Bilgi Teknolojileri gümüş sponsorluk, Milliyet ve Mynet medya sponsorluğu ile destek verirken çok sayıda yazılım topluluğu da katkıda bulundu.

Etiketler: » » » » » » »
Share
4411 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?