logo

Dişlerinizi Beyazlatan Teknoloji


mh_lazer_beyazlatma_sebnem_kocaoglu_01

Bleaching (beyazlatma) Yöntemi Nedir?

Beyazlatma, dişlerin yapısında (mine ve dentin) tabakasında oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Bu işlem sırasında dişler üzerindeki renkli ve inorganik maddeler kaldırılır. Burada yapılan diştaşı temizliği sırasındaki normal parlatmadan farklı bir işlemdir. Dişin içine girmiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmeler için uygulanır. Dişi boyayan maddelerin başında kahve, çay, sigara, kırmızı şarap gibi maddeler gelir. Bu maddeler zamanla dişin renginin değişmesine sebep olur. İşte Bleaching Yöntemi o zaman uygulanır.

Nasıl uygulanır?

Hastanın ağız hijyeni sağlanıp;  dişlerine nasıl bakacağı anlatıldıktan sonra ofis bleaching (ofis tipi beyazlatma) uygulamasına geçilir.

Ofiste yapılan uygulama 45 dakika sürer. 15’er dakikalık 3 uygulama yapılır. ZOOM  cihazı ile aktive olan ilaç okside olur ve dişin yapısına oksijen girer. Bu dişlere zararı olmayan bir oksidasyon yöntemidir. Sonrasında hassasiyet oluşmasını önlemek amacıyla bir hassasiyet giderici uygulanır. Ev için de yine proflaktik olarak bir hassasiyet önleyici macun verilir. Bu macun remineralizsyon yapan yani dişin mine dokusunu sağlamlaştıran bir macundur. Böylece beyazlatma da daha kalıcı olur.

Beyazlatmanın kalıcı olması açısından 1 hafta sonra ev tipi beyazlatmaya geçilir. Dişlerden ölçü alınır ve özel plaklar hazırlanır. Verilen beyazlatma jelleri özel plakların içine konularak ağızda yarımşar saatlik aralarla bekletilir.

Beyazlatma güvenli mi?

Güncel  ve klinik araştırmalar kozmetik bir uygulama olan diş beyazlatmanın diş hekimi kontrolünde uygulandığında kesinlikle güvenli olduğunu belitmektedir. Çünkü ZOOM cihazı ile yapılan beyazlatma FDA onaylıdır. Ve kliniğimizde kullanılan  her türlü materyal ve ekipman CE belgelidir. Beyazlatma tedavisinin uygulama ve takip süreçlerinde hekim ve klinik ekibimiz hastayla etkin iletişim kurar.

Ne kadar zamanda yapılıyor?

Sadece 45 dakika içersinde bembeyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Yapılan Beyazlatma Ne kadar Zaman gidiyor?

Beyazlatmanın uzun süre gitmesi için ikili bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Yani Ofis Bleaching‘i takip eden ev tipi beyazlatma ile desteklenmesi gerekir. Dişler iyice fırçalanır ve boyar madde tüketilmesine de dikkat edilirse beyazlatma 3 ila 5 yıl arasında gidebilir. Çünkü beyazlatma sonrası hijyen bakımı en az beyazlatma öncesi hijyen bakımı kadar önemlidir.

mh_lazer_beyazlatma_sebnem_kocaoglu_02

Aynı zamanda Estetik Diş Hekimliği Derneği üyesi de olan Diş Hekimi Şebnem Kocaoğlu, “Bir dental kliniğin olmazsa olmazlarından olan güven; kliniğimize hastalarımızın bağlılığını oluşturan unsurların başındadır. Ben ve ekibim mesleki anlamda dünyadaki gelişmeleri takip ediyor, seminer ve kongrelere katılıyoruz. Kliniğimiz dünya standartlarında kabul edilmiş hijyen koşullarına uymakta; kullanılan her türlü materyal ve ekipman uluslararası kalite belgelerine (CE-FDA vb.gibi) sahiptir. Kliniğimizde tedavi planlama-uygulama-takip süreçlerinde hekim ve klinik ekibiyle etkili iletişim kurulur. Tüm bu standartlara rağmen kliniğimizde adil fiyatlandırma uygulanmaktadır. Bizim için önemli olan kaliteli hizmet, kaliteli malzeme ve ulaşılabilir fiyattır” dedi.

Ayrıntılı bilgi için : www.saglikligulumsemeler.com

 

Etiketler: » » » » » »
Share
13939 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?