logo

Down sendromlular İçin Müzayede

mh_muzayede_down_sendromlular_dernegi

Çağdaş Türk resminin önde gelen 50 ismi, yıllardır önemli müzayedelere imza atan Rahmi Çöğendez ve Down Sendromu Derneği gönüllüsü şair Recep Özkan bir iyilik haraketi için 14 Şubat 2016 tarihinde Park Dedeman’da biraraya geldi. Bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Recep Özkan’ın yazdığı 50 şiir için hazırlanan 50 resim, tüm geliri Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacak bir müzayede ile satışa çıktı. Rahmi Çöğendez tarafından organize edilen müzayede de eserleri sergilenecek ressamlar arasında Ertuğrul Ateş, Ahmet Yeşil, Süleyman Saim Tekcan, Yiğit Yazıcı, Aydın Baykara, Şeli Abut Benhabib gibi ünlü ressamlar yer aldı.

Bir iyilik hareketi olarak başlayan projenin ilk adımını Finansbank’ta müşteri temsilcisi olarak çalışan şair Recep Özkan attı. Ömrü boyunca yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle kendisine örnek olan annesinden etkilenen Özkan, hayatını iyilik yapmaya adadı. Ve yazdığı şiirlerin Down sendromlu doğan bebeklerin ihtiyaçlarında kullanılması için bir hareket başlattı. 50 ressama ulaşan ve destek toplayan Recep Özkan’ın iyilik hareketine müzayedeci Rahmi Çöğendez de katıldı. Ve büyük bir müzayede organize etti.

50 şiir, 50 ressam temalı ESER isimli müzayede tıpkı yola çıkış hikayesi gibi bir dayanışma ve iyilik hareketi… Bu iyilik hareketin son halkası satışa çıkacak eserleri satın alanlar olacak…Sevgililer Günü’nde sevgi adına farklı bir hediyeye imza atmak isteyen herkesin davetli olduğu müzayede için Down sendromlu çocuklar heyecanlı. Müzayedede satılan eserlerin geliri Hayata Merhaba projesi kapsamında yeni doğan Down Sendromlu bebeklerin eğitim ve sağlık ihtiyaçları için harcanacak.

Etiketler: » »
Share
2828 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?