logo

SEA LIFE Akvaryum, 30 Milyon TL’lik Yatırım İle Forum İstanbul’da Açıldı

mh_sea_life_acildi

Merlin Entertainments Group, SEA LIFE Akvaryum markasıyla Türkiye’ye giriş yaptı. SEA LIFE, 30 Milyon TL’lik yatırım ile 50’nci akvaryumunu Forum İstanbul’da düzenlenen bir tören ve Atlantis Su Altı Gösterisi” ile açtı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner “Merlin Entertainments Group gibi küresel bir şirketin İstanbul’a yatırım yapmış olması bizleri çok mutlu etti. Hem şehrimize hem de ilçemize büyük bir fayda sağlayacağını düşündüğümüz SEA LIFE Akvaryum, ülkemiz ekonomisinde yaratacağı farklılıklar ve istihdam nedeni ile de büyük bir önem arz ediyor. Hem eğitim hem de eğlence anlamında ilçemiz çocuklarına doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturmasını ümit ettiğimiz bu yeni yatırımın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merlin Entertainments Group Finans Direktörü Nick Marsh “Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle hem Ortadoğu hem de Avrupa’ya açılan bir kapı niteliğinde. Türkiye’ye yaptığımız 30 Milyon TL’lik ilk yatırımımız ile 58 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2014 yılında tüm etkinlik alanlarımızda dünya çapında 60 milyondan fazla kişiye ulaştık. Umudumuz, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarını ve yurt dışından gelen misafirlerini bu keyifli dünya ile buluşturmak. Bu vesileyle gelecek dönemlerde de Türkiye’ye yatırımlarımızın devam edeceğinin müjdesi vermek isterim” dedi.

SEA LIFE Akvaryum Genel Müdürü Gülnur İnkaya ise “Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili ve birçok farklı türü denizlerinde barındıran bir ülkede, deniz canlıları konusunda duyarlılık oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SEA LIFE Akvaryum markamız ile Türkiye’ye girmiş olmaktan çok mutluyuz. Türkiye iklimi, coğrafyası, kültürü ve turistik öğeleri ile çok verimli bir ülke. Biz de SEA LIFE markasıyla bu öğeleri besleyerek ülkenin turizm ekonomisine bir nebze olsa fayda sağlayacak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Atlantis’in Derinlerine Gizemli Yolculuk…

SEA LIFE’ın Türkiye’ye gelişine özel bir gösterinin de gerçekleştirildiği açılışta, katılımcılar sualtı dünyasında gizemli bir yolculuğa çıktı. Koreografisini Anadolu Ateşi Grubu’nun ünlü Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ın kurguladığı “Atlantis Su Altı Gösterisi” ile renklenen açılış, sualtı dansçılarının şovu ile son buldu.

Deniz canlıları için en uygun ortam SEA LIFE Akvaryum’da…

Deniz canlıları için en uygun koşulları dünyanın en büyük okyanus tanklarından biri ile sağlayan İstanbul SEA LIFE Akvaryum, 83 metre uzunluğundaki Okyanus Tüneli, 270 derecelik panoramik Okyanus Odası ve 47 adet sergi tankına sahip 21 konseptli alanı ile su altı canlılarını deniz severlerle buluşturuyor.

En geniş köpekbalığı ailesi artık İstanbul’da…

SEA LIFE, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 55 adet köpekbalığına ev sahipliği yapıyor. Bu özelliği ile büyük bir köpekbalığı krallığı olacak İstanbul SEA LIFE Akvaryum, köpekbalığı familyasının en çok merak edilen türlerine ev sahipliği yapıyor. Bowmouth, Bonnethead, Gri Yüzgeçli, Zebra, Gitar, Kum Kaplanı köpekbalıkları başta olmak üzere birçok türü barındıran SEA LIFE, çok yakın bir zamanda nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Çekiçbaş Köpekbalıkları ile ailesini genişletecek.

www.merlinentertainments.biz

Etiketler: » » » » » » » »
Share
6398 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?