logo

EGD, Celal Toprak İle Yoluna Devam Ediyor

mh_egd_yeni_yonetim

Ekonomi Gazetecileri Derneği  (EGD)’nin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı 3 Nisan 2016 tarihinde Beyoğlu Gazeteciler Lokali’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, derneğin isminin önüne “Türkiye” kelimesinin eklenmesi kararlaştırıldı.

Genel kurul toplantısında, seçime Celal Toprak’ın hazırladığı tek listeyle gidildi. Divan Başkanlığını Perihan Çakıroğlu’nun yürüttüğü toplantıda 109 üye oy kullandı. Oylama sonucunda Celal Toprak yeniden dernek başkanı oldu. Genel kurulun ardından gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında ise görev dağılımı gerçekleştirildi. Sadi Özdemir Dernek Başkan Vekilliğine seçilirken, Derneğin Başkan Yardımcılığı görevlerine ise Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberler Editör Yardımcısı Hasan Arslan’ın yanı sıra Faruk Erdem ile Fikret Çengel getirildi. AA Finans Haberler Editörü Yılmaz Yıldız da Derneğin Onur Kurulu Asil Üyeleri arasında yer aldı. Derneğin Genel Sekreterliğini İdriz Çokal, Muhasip Üyeliğini Murat Gülderen üstlendi. Dilek Güngör, Çetin Ünsalan, Hüseyin Sümer ve Uğur Küçük ise Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

“Yeni dönemde üyelerin eğitim çalışmalarına destek vereceğiz”

 EGD Başkanı Celal Toprak, oylama sonrası yaptığı konuşmada, bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmalar için bütün üyelere teşekkür etti. Yeni dönemde üyelerin eğitim çalışmalarına destek vereceklerini anlatan Toprak, mevcut markalaşma faaliyetlerini ise sürdüreceklerini vurguladı. Toprak, Türkiye ekonomisinin daha üst noktalara çekilmesi için gazetecilerin üzerine düşen görevin yerine getirilmesinde daha aktif olacaklarını belirterek “Yapılan çalışmalar konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesine aynen devam edeceğiz. Bu arada derneğimizin ülke çapında örgütlenmesi noktasında EGD adının önüne Türkiye isminin alınması konusunda yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız. Türkiye ekonomisinin daha üst noktalara çekilmesi için gazetecilerin üzerine düşen görevin yerine getirilmesinde daha aktif olacağız” dedi.

EGD Yönetim Kurulu

Oylama sonucunda EGD Yönetim Kurulu şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Celal Toprak, İdriz Çokal, Sadi Özdemir, Dilek Güngör, Faruk Erdem, Çetin Ünsalan, Hasan Arslan, Murat Gülderen, Fikret Çengel, Hüseyin Sümer, Uğur Küçük

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mehmet Uluğtürkan, Özbey Men, Kerim Ülker, Çağlar Çağatay, Burak Karagöz, Şuayip Alabay, Kaan Zenginli, Sercan Akıncı, Burcu Noyan, Cazibe Ulutaş, Serpin Alparslan

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Fikri Türkel, Canan Eraslan, Cevat Kışlalı, Can Karadut, Taylan Büyükşahin

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Dinçer Gökçe, Sayime Başçı, Metin Can, Ceyhun Kuburlu, Yener Karadeniz

Onur Kurulu Asil Üyeleri: Yılmaz Yıldız, İbrahim Acar, Perihan Çakıroğlu, Mustafa K. Çolak, İlktuğ Gökman

Onur Kurulu Yedek Üyeleri: Hamit Varol, Ünal Tanık, Ahmet Coşkunaydın, Bilal Şahan, Selahattin Nizam

Etiketler: »
Share
2787 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?