logo

EGD Küresel Isınma Kurultayı’nın Kitap Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

mh_egd_daikin_kitap_tanitim

EGD Başkanı Celal Toprak, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) 16 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’nın  kitabını yayımlanmasıyla ilgili basın toplantısı geniş katılımla Daikin Solution Plaza’da gerçekleştirildi. 125 sayfadan oluşan kitapta, Kurultay’a toplumun tüm kesimlerinden katılan konuşmacıların ve programın forum bölümünde söz alan katılımcıların görüş, değerlendirme ve mesajları yer aldı. Daikin’in katkılarıyla yayına hazırlanan kitap, küresel ısınmanın Türkiye ve dünyadaki etkileri ve acil alınması gereken tedbirler açısından “rehber” niteliği taşıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGD Başkanı Celal Toprak, amaçlarının toplumda farkındalık yaratmak olduğunu belirterek “Bu yılki 8’inci Küresel Isınma Kurultayı 30 Kasım 2016 tarihinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek” dedi.

Toplantıya katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, toplumda çevreye dair duyarlılığın yaratılmasının önemine değinerek, Başkanlığı öncesinde kendisinin bir Karadenizli olarak çevre davalarında gönüllü avukatlık yaptığını dile getirdi. Hazinedar “Ortak karar alma, çözüme ulaşma için çalıştım, işin hep o tarafında oldum. Politik alana taşımadan çevre meselesini anlatan aktivizm çok önemli. Karadeniz’deki davaların çoğunu kazandık. Buradaki bu birikimi kurumsallaştıralım diye Türkiye’nin ilk uluslararası akreditasyonlara sahip Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği’ni kurduk” dedi. İklim değişikliğiyle mücadelenin çok değerli bir süreç olduğuna dikkat çeken Hazinedar, sürecin iyi yönetilmemesi halinde bunun insan varlığına yönelik en tehdit olacağını kaydetti. Hazinedar “Buraya daha fazla kaynak aktarılmalı, herşeyin bütçesinin yüzde 10’u buraya ayrılmalı, yeni bir KDV çıkarılmalı ve sisteme sokulmalı. Dernek olarak, karbon emisyonu bilincine yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Onun öncesinde halkın bilgi düzeyini ölçmek amacıyla bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi. “Türkiye’de HES süreçlerini iyi yönetebilseydik, politize etmeseydik, doğru diyaloglar kurabilseydik birçok yanlış yapılmayacaktı” diyen Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi olarak bilinç yaratma konusunda çalışmalar yürüttüklerine değindi.

Hazinedar’ın konuşmasının ardından çeşitli sektör temsilcileri de söz alarak, kendi sektörlerinde iklim değişikliğiyle mücadelede neler yapıldığına ve neler yapılması gerektiğine dair söz alarak bilgi paylaşımında bulundu. Daha sonra, EGD Küresel Isınma Kurultayı Yürütme Komitesi, kitap tanıtım toplantısının ardından katılımcılara “Çevre Dostu sertifikaları verildi.

Etiketler: » » » »
Share
2491 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?