logo

EGD, VI. Küresel Isınma Kurultayı’na Hazır !

mh_egd_kurutay

EGD VII. Küresel Isınma Kurultayı 16 Eylül 2015’de gerçekleştirecek. 

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) 14 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde düzenlediği VI.Küresel Isınma Kurultayı’nın kitabı yayımlandı. Kitabın yayımlanması vesilesiyle 4 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Eminönü’ndeki Genel Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya EGD Başkanı Celal Toprak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz başta olmak üzere konu ile ilgili duyarlı herkes katıldı.

Bu yılki kurultayın ana sponsorluğunu Şekerbank üstlendi. TÜRSAB, TAV ve Coca Cola’ da destekleyen kuruluşlar arasında yer aldı.

Yedinci Yıla Girdi

EGD Başkanı Toprak, ilk Küresel Isınma Kurultayı’ndan bugüne 7 yıl geçtiğini söyledi. Bu yılki kurultayın, ”Enerjini Geleceğe Harca” temasıyla 16 Eylül 2015’te İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceğini açıklayan Toprak, küresel ısınma konusunda duyarlılığı olan tüm kesimleri kurultaya davet etti. Toprak ayrıca, Enerji Verimliği Derneği Başkanı da olan İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve İTO ailesine destekleri için EGD adına teşekkür etti.

”Asıl çevreci biziz” diyerek bu yıl düzenlenecek kurultaya destek olan TÜRSAB Başkanı Ulusoy da toplantıda, yaşanan çevre sorunlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, ”Biz ekmeğimizi çevreden kazanıyoruz” dedi. İKMİB Başkanı Akyüz ise, karbon ayak izi ve plastiklerin ayrıştırılması konularına değindi.

Toplantı sonunda geçen yıl düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı’na destek olan kişilere birer ”Çevre Dostu” sertifikası verildi.

Kitapta Neler Var?

EGD’nin yayımladığı kitap 114 sayfadan oluşuyor. Kitapta, Kurultay’a toplumun tüm kesimlerinden katılan konuşmacıların ve programın Forum bölümünde söz alan katılımcıların görüş, değerlendirme ve mesajları yer alıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) katkısıyla yayına hazırlanan kitapta, toplumun tüm temsilcilerinin yorum ve analizlerini bir arada bulunabiliyor. Kitap ayrıca, Küresel Isınma’nın Türkiye ve dünyadaki etkileri ve acil alınması gereken tedbirler açısından “rehber” niteliği de taşıyor.

Etiketler: » » » » » »
Share
2433 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?