logo

“Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” Sahiplerine Verildi

mh_egd_odul_toreni

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) geleneksel “Yaza Merhaba” etkinliği ve “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” töreni Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Sony Xperia katkılarıyla 10 Haziran 2015 tarihinde Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, İSO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un da aralarında bulunduğu iş dünyası temsilcileri ile EGD üyeleri ve davetliler katıldı.

EGD Başkanı Celal Toprak, Türkiye’de özlem duyulan havayı EGD’de yaşadıklarını belirterek “Farklı düşüncelerde olmamıza karşın ekonomi gazeteciliği ortak noktasında bir araya geldik ve bunu başardık. EGD’nin uyguladığı modelin Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da ekonomi muhabiri ve gazetecilerini hep meslektaşı gibi gördüğünü ifade ederek “Sizlerin yaptığı faaliyetlerin desteklenmesi ve kolaylaştırılması konusunda yapılması gerekenleri önemsiyorum” dedi.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt ise EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek bundan sonra da ekonomi basınıyla her türlü desteği paylaşmak için hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın “Türkiye, geleceği aydınlık olan ekonomisiyle bugüne kadar yatırım yapanları yanıltmadı. Belki geç kaldıkları için üzülenler vardır ama gelmek isteyenler için hala zaman var” dedi. Aydın, ekonomi gazetecilerini kutlayarak programa katılımın ve heyecanın ekonominin ne kadar iyi yolda olduğunu gösterdiğini söyledi. Önceleri sadece Ankara’yı takip eden ekonomi basınının daha sonra İstanbul’u ve Anadolu’yu, şimdi de tüm dünyayı yakından takip ettiğini ve bilgilendirdiğini aktaran Aydın “Onlar bizi, biz onları izliyoruz ve aramızda sağlıklı bir iletişim var” dedi. Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirten Aydın, bankacılık sektörünün istikrar içinde ve sürdürülebilir bir büyümeden yana olduğunu ifade etti. Aydın, büyümeyi finanse edecek güçleri ve tecrübeleri bulunduğunu anlatarak, bu finansmanı üretime ve yatırıma dönüştürecek olan reel sektörle güzel iş birlikleri olduğunu dile getirdi. Büyümenin sürdürülmesinde özkaynaklarını güçlü tutarak ve büyüterek istihdam sağlayacak yatırımları finanse etmenin kendilerinin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Aydın “Genel seçimlerde gördük ki Türkiye çok güçlü bir demokrasi geleneğine sahiptir. Güçlü demokrasisi, işleyen piyasaları, sağlam makro yapısı ile gelecek vadeden ülkemiz, istikrar arayan çok sayıda ülke için örnektir. Bu özellikleriyle Türkiye geleceği aydınlık olan bir ekonomisiyle bugüne kadar yatırım yapanları yanıltmadı. Belki geç kaldıkları için üzülenler vardır ama gelmek isteyenler için hala zaman var” dedi.

Törende dağıtılan diğer ödüller ve sahipleri

– Yılın Araştırma Haberi – Handan Güneş – Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü Muhabiri (Türk şirketleri 5 kıtada Türk bayrağını dalgalandırıyor” başlıklı haberi

– Söyleşi Röportaj (Yazılı Basın) – Ceyhun Kuburlu, Hürriyet (Arda’nın ekonomisi)

– Söyleşi Röportaj (Televizyon) – Özlem Dalga, Bloomberg HT (Jean Claude Trichet röportajı)

– Ekonomi Haberi (Yazılı Basın) – Aram Ekin Duran, Ekonomist (TÜSİAD, Yeni DEİK’i mahkemeye verdi)

– Ekonomi Haberi (Televizyon) – Sinem Yöndem, Güngör Yılmaz, CNN Türk (Türkiye’nin çocuk işçileri)

– Ekonomi Haberi (İnternet) – Dinçer Gökçe, www.hurriyet.com.tr (Faiz paralarını Kızılay’a bağışladılar)

– Köşe Yazarı – Hakan Güldağ, Dünya

– Ekonomi Programı (Televizyon) – Cem Seymen, CNN Türk (Para Dedektifi)

– Ekonomi Programı (Radyo) – Güngör Uras, NTV Radyo (Ayşe Teyze Ne Yapsın)

– Grafik Tasarım (Yazılı Basın) – Tayfur Çay, HT gazete (Avrupa’da kutsal ruh ikizi)

– Yerel Basın Ödülü – Akın Bodur, Ses Gazetesi (Eve teslim kaçakçılık dönemi)

– Jüri Özel Ödülü – Anıl Emre, HT gazete (Mucize diyebilmek için büyüme hızını 30 yıl daha devam ettirmeli)

– Jüri Özel Ödülü – Sibel Atik, Ekonomist (Rusya’da 500 milyon dolar yıllık kira gelirimiz var)

– Nezih Demirkent Özel Ödülü – Şükrü Kızılot, Hürriyet

– Namık Ahıska Özel Ödülü – Jülide Yiğittürk Gürdamar, Dünya (İşte Borsa’nın yeni işlem salonu)

– Bülent Yardımcı Özel Ödülü – Bora Erdin, Sözcü (Sermayesi 6 lira kazancı 3 bin lira)

– Esen Salihoğlu Özel Ödülü – İsa Yazar, Zaman (Toplu ölene maaş var tek başına ölene yok)

– Vodafone Türkiye Özel Ödülü – Ahmet Can, Hürriyet

– Park Bosphorus Özel Ödülü – Burak Coşan, Hürriyet

Aralarında Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editör Yardımcısı Hasan Arslan’ın da bulunduğu EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ni belirleyen jüri üyeleri:

“Rüştü Bozkurt (Dünya), Vahap Munyar (Hürriyet), Şeref Oğuz (Sabah), Jale Özgentürk (Radikal), Olcay Büyüktaş Akça (Cumhuriyet), İsmail Altunsoy (Zaman), Emin Çapa (CNN Türk), Ali Çağatay (Bloomberg HT), Fikri Türkel (Vahdet Gazetesi), Zafer Özcan (Bugün), Fikret Çengel (Türkiye), Celal Toprak (EGD), Atilla Kızıltan (Sözcü), İdriz Çokal (Para Dergisi), Mustafa Kemal Çolak (Ekonomist), İbrahim Acar (Yeni Şafak), Hasan Süel (Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı), Bahri Şahin (CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü)

Etiketler: » »
Share
2250 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?