logo

Elektrik Hattını İnternet Ağına Dönüştürün

mh_tp_link_adaptor_kiti

TP-LINK, elektrik hattını internet ağına dönüştürmeyi sağlayan powerline adaptör serisine çok güçlü özellikli yeni bir modeli daha ekledi. TL-PA8030PKit, en yeni teknolojilere sahip ve evin/ofisin her yerinde, kablo çekmeden yüksek hızda bağlantı için pratik bir çözüm sunuyor.

Özellikle çok katlı binalar başta olmak üzere duvar yapısı vb nedenlerle WiFi sinyallerinin evin/ofisin her yerine ulaşmasında sorun yaşanan yerler için, kablo çekmeden, istendiğinde prizden çıkarılarak başka bir yerde kullanılabilen ve internet sorununa kesin çözüm sunan powerline adaptörler, elektirk prizine takılarak kullanılıyor. Evin/ofisin elektrik hattını internet ağı olarak da kullanamayı sağlayan bu ürünler, modellerine göre kablolu ya da kablosuz bağlantı desteği sunuyor. Cihaz, kablolu bağlantı yapan bir model. Üzerinde yer alan üç adet Gigabit girişi sayesinde aynı anda üç cihaz internete bağlanabiliyor.

Elektrik hattından 1200Mbps Hızında İnternet…

Cihaz, HomePlug AV2 teknolojisine sahip  ve bu sayede çok hızlı veri aktarımı yapabiliyor. Ayrıca hüzmeleme (beamforming) ve 2x2MIMO teknolojileri ile 1200Mbps’ye varan hızlara ulaşabilen cihaz, aynı anda birden çok cihazla HD video, online oyun ve büyük dosya transferi gibi bant genişliği gerektiren uygulamaları rahatlıkla yapılabiliyor.

İki adaptörden oluşan kit halinde satışa sunulan cihaz, bir adaptör modeme bağlanıp elektrik prizine takılarak çalıştırılıyor. İkinci adaptör evin/ofisin internete bağlanmak istenen noktasındaki başka bir elektrik prizine bağlandığında, kablo çekmeden o bölgeye de internet taşınmış oluyor. Adaptörün altında yer alan üç adet yüksek hız destekli (Gigabit) bağlantı yuvasına bilgisayar, akıllı TV, oyun konsolu gibi cihazlar Ethernet kablosu ile bağlanarak internete erişmeleri sağlanıyor. Aynı anda üç farklı cihaz adaptöre bağlanabiliyor ve hızda herhangi bir azalma yaşanmıyor.

Yüzde 85 enerji tasarrufu…

Cihaz, kullanışlı tasarımı, yüksek bağlantı özelliklerinin yanı sıra ileri enerji koruma modu sayesinde enerji tasarrufu da sağlıyor. İnternet bağlantısı yapılmadığı zamanlar ‘enerji koruma modu’na alındığında, çalışma moduna oranla enerji tüketimini yüzde 85 azaltan cihaz, gereksiz elektrik tüketmeyerek hem bütçeye hem de doğaya fayda sağlamış oluyor.

Kurulumu ve kullanımı son derece basit olan ürün üzerinde AC pass-through güç soketi yer alıyor. Böylece adaptör takılarak kullanılan prizin yerine ilave bir priz sunulmuş oluyor. İstendiğinde adaptör üzerindeki sokete farklı cihazlar bağlanarak, elektrik enerjisine ulaşmaları sağlanıyor. Adaptör üzerindeki bu ek priz, normal bir priz işlevi görüyor. Cihaz içinde yer alan gömülü gürültü süzgeci sayesinde elektrik sinyal sesinin performansı etkilemesi de önleniyor.

İnternet bağlantı sorunu yaşanan ev ve ofisler için, ek bir kablolama yapılmadan, rahatlıkla başka bir yere taşınabilen powerline adaptörler, bağlantı sorunu için en kesin çözümü oluşturuyorlar. İlk yatırım maliyeti diğer ağ çözümlerine oranla biraz yüksek gibi görünse de ev/ofis taşındığında prizden çıkarlıp yeni ev/ofisin prizine takılarak kullanılabilmeleri ve ek bir masraf çıkarmamaları; ister kablolu ister kablosuz bağlantı sunabilmeleri; zemin, duvar gibi yapısal sorunlar için kesin çözüm olmaları dikkate alındığında avantajlı bir çözüm oluyor.

Cihazın tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 117,00 USD olarak açıklanıyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-PA8030P-KIT.html

www.tp-link.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2767 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+1 = ?