logo

“Ellerin Büyüsü” Sergisi İstanbul’da!

mh_ellerin_buyusu

Pharmactive sponsorluğunda gerçekleşen 2015 yılının en büyük sanat etkinliklerinden “Ellerin Büyüsü” resim ve heykel sergisi, 3 – 28 Haziran 2015 tarihleri arasında tüm sanatseverleri İstanbul Odeabank’ın yeni sanat platformu O’Art’ta bekliyor.

Dünyaca ünlü Plastik Cerrah Prof. Dr. Hans Zilch ve Pharmactive İlaç Genel Müdürü Köksal Ülgen serginin basın açılışında hazır bulundu. Ülgen, Pharmactive İlaç olarak sergiye sponsor olmaktan ve bu eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Ellerin Büyüsü resim ve heykel sergisi, çok değerli sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alıyor. Prof. Dr. Hans Zilch’in bu özel koleksiyonu şu ana kadar İzmir’de, Ankara’da, Antalya’da sergilendi. Bu seçkin eserleri, şimdi de İstanbul’da siz değerli sanatseverlere sunuyor olacağız” dedi.

İlk kez Berlin Üniversitesi’nde hocalık yaparken ünlü sanatçıların ellerle ilgili orijinal eserlerini biriktirmeye başlayan Prof. Dr. Hans Zilch’in 30 yılda oluşturduğu koleksiyonu gittiği her ülkede aynı isimle sergileniyor. Prof. Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonunda Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserleri yer alıyor. Pharmactive İlaç’ın desteği ile gerçekleştirilecek sergide toplam 60 eser olacak.

Prof. Dr. Hans Zilch’in Ortopedinin yanı sıra, Romatizma ve Fizik Tedavi uzmanlığı da bulunuyor. Prof. Dr. Zilch’in tanınmış hastaları arasında Almanya Şansölye Yardımcısı ve Enerji ve Ekonomi Bakanlığı‘nda halen görevini sürdüren Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sigmar Gabriel de yer alıyor. Ellerin Büyüsü koleksiyonunda kendisini motive eden şeyin, henüz genç bir doktorken el cerrahisine duyduğu ilgi olduğunu belirten Prof. Dr. Zilch “Travma sonucu zarar görmüş bir eli tekrar fonksiyonel ve estetik bir forma sokma olasılığı beni heyecanlandırıyordu. Bu dönemde kişilik ve eller arasındaki ilişkinin anlamını keşfettim. Bazı İnsanlar travma sonrasında ellerini saklar, ellerinden utanırlar ve içe kapanırlar. Sonrasında, sanatsal el figürleri ve finansal olarak mümkün olduğunca sanat eserleri, takvim yaprakları ve posta kartları toplamaya başladım. Berlin’de Freien Üniversitesi öğretim üyesi olduğum sıralar el cerrahisi özel bölümünü yayınlarken, bu sanatsal koleksiyona başladım. Ellerin sanatsal yorumu benim için heyecanlandırıcı oldu ve bu virüs bana bulaştıktan sonra hiçbir tedavi mümkün olmadı” dedi.

Emeklilik yaşamını elin sanata yansıması konulu eserlere ayıran Prof. Dr. Hans Zilch’in koleksiyonu Mönchehaus-Museum (Kesisevi Müzesi), Goslar Şehir Müzesi ve Hameln Sanatevi’nde sergilendi. Koleksiyon içinden seçilen bazı eserler Berlin ve Davos’ta da yer aldı.

İbrahim Karaoğlu küratörlüğünde gerçekleşen “Ellerin Büyüsü“ sergisi, ilk kez İzmir’de Saya Grup’un inşaat sektörü bünyesindeki Folkart Sanat Galeri’sinde sergilenmeye başlandı. Daha sonra Ankara ve Antalya’da sanatseverlerle buluşan sergi İstanbul’dan sonra Temmuz ayında Hamburg’da sergilenecek.

Sergi, Pazartesi – Cumartesi günleri 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres: Odeabank Etiler Şubesi (2.kat), Nispetiye Cad. ​No:60/A-B    Etiler – İstanbul​​​​​

Etiketler: » » » » »
Share
2601 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?